3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

200 esnaf icra kıskacında

ORDU'DA 200 ESNAF İCRALIK

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Yüksel Kaya, esnafın almış olduğu kredileri ödeme noktasında sıkıntıya düştüğünü ve icralık olduğunu söyledi.

Yüksel Kaya yaptığı açıklamada, 2009 yılında yaşanan ekonomik krizin esnafı çok zor durumda bıraktığını belirterek, en güvenilir ortakların dahi zor durumda kaldığını kaydetti. Geri ödemelerde yaşanan sıkıntının çok daha arttığını ifade eden Yüksel Kaya, kredi verilen bin 300 esnafın geri ödemelerde sıkıntı yaşadığını bu nedenle istemeyerek de olsa 200 esnafı icraya verdiklerini ifade etti. Geri ödemelerde yaşanan sıkıntıları kooperatifi de zor durumda bıraktığını ifade eden Yüksel Kaya, "Bunu dikkate alarak ödemelerin kolaylaştırılması anlamında bir takım yenilikler yaptık. Bankalar 2 yıla kadar yüksek yeniden yapılandırma yenilikleri gerçekleştirdi. Bankalar faizlerde çok büyük indirimlere gidiyor. Kooperatiflerinin batmasından dolayı bazı esnaflar bankalara borçlu durumda bulunuyor" dedi.

2009 yılında ekonomik krizden kaynaklanan sebeplerden dolayı hedefledikleri kredi tutarına ulaşamadıklarını ifade eden Kaya, "Yıl içerisinde esnaflarımıza 6 milyon TL tutarında kredi dağıttık. Aslında hedeflediğimiz tutar 10 milyon TL dolaylarındaydı. Bu hedefimize biraz olsun hareketlenen piyasa şartlarında 2010 yılında yakalamak istiyoruz. Kredi faizlerinde de yapılanmalar söz konusu olacak. Yüzde 7 oranına büyük bir ihtimalle çekeceğiz yüzde 6 için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu şekilde zor ekonomik bunalımı atlatmak için uğraş veriyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 11:44:02
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 11:51:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?