4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

26 yıllık camiye yeni minare

26 YILLIK CAMİYE YAPILAN MİNARE TÖRENLE AÇILDI

Ordu'nun Perşembe ilçesine bağlı Medreseönü beldesi, Gebeşli Mahallesi'nde 26 yıllık camiye yapılan minare tören açıldı.

Cami minaresinin açılış törenine Perşembe Kaymakamı Abdullah Küçük, Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkcı, Medreseönü Belediye Başkanı Mustafa Tandoğan, Perşembe İlçe Müftüsü Cemal Uzun, ve mahalle sakinleri katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasından sonra ilk konuşmayı yapan Perşembe İlçe Müftüsü Cemal Uzun, "Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a iman eden, namazlarını dosdoğru kılan ve zekatlarını veren insanlar yapar. Camiler bir beldenin, bir ülkenin Müslümanlığının alametidir" dedi.

Medreseönü Belediye Başkanı Mustafa Tandoğan ise kısa sürede tamamlanan minarenin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Perşembe Kaymakamı Abdullah Küçük, "Cami denince akla minare, minare denince akla ezan, ezan deyince akla Hz. Bilal-i Habeş-i, Peygamberimizin ashabı ve Hz. Peygamberimiz geliyor. Cami deyince akla birlik beraberlik geliyor, barış geliyor, huzur geliyor" diye konuştu.

Din görevlileri okudukları ilahilerle programa renk kattılar. Programın son bölümünde minarenin yapımına maddi katkıda bulunan mahalle sakinleri Enver Doğan, Aydın Doğan ve Merhum Zeki Önder adına oğlu Mehmet Önder'e teşekkür plaketleri takdim edildi. Tören, minarenin kurdelesinin kesimi ve yemek ikramı ile sona erdi.

26 YILLIK CAMİYE YAPILAN MİNARE TÖRENLE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2011 Perşembe 13:49:01
Güncelleme :2 Haziran 2011 Perşembe 16:15:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?