4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

50 yıldır futbolcu yetiştiriyor

50 YILDIR FUTBOLCU VE HOCA YETİŞTİRİYOR

Orduspor'un 25 yıl öncesine kadar 1. ligde mücadele ettiği yıllarda adeta alt yapısı özelliğini taşıyan ve bugün amatör ligde mücadele eden Esnafspor'un yarım asırlık başkanı, antrenörü, malzemecisi, masörü kısaca her şeyi olan Aziz Tokat, 50 yıldır yeşil sahalardan kopmadı.

Asıl mesleği terzilik olmasına rağmen içindeki futbol aşkını yenemeyen ve 7 arkadaşıyla birlikte kurduğu Esnafspor'u zor şartlarda 50 yıldır yaşatan Aziz Tokat'ın bugün yetiştirdiği futbolcular halen 2. ve 3. liglerde top koştururken, yetiştirdiği antrenörler de birçok takımda ve spor camialarında görev aldı. 73 yaşında olmasına rağmen futbol aşkını kaybetmeyen Aziz Tokat'ın Türk futboluna kazandırdığı isimler arasında Orduspor'un ilk milli olan futbolcuları Arif Güney, Turgay Güney, kaleci Metin Akçevre ve Küçük Turgay'ın yanı sıra Kubilay, Dursun Altaş, Vefalı Ömer Güvenç, Aydın Yıldırım ve bir döneme damga vuran Kemal Yıldırım da bulunuyor. Bir dönem Orduspor'u çalıştıran merhum Necip Cemal Gökalp, Kovboy Telat lakaplı Talat Erdoğan da Tokat'ın yetiştirdiği teknik direktörler arasında bulunurken, diğer yetişmesine katkıda bulunduğu O. Fevzi Tokat, Nasit Oskay, Kahraman Sönmez, Yener Çelik, Özcan Türkmen, Haydar Demir, Ahmet Apaydın, Aydın Yıldırım ve Temel Tefil bugün halen takım çalıştırıyorlar.

73 YAŞINDA KULÜBÜN HERŞEYİ

1961 yılında askerden geldikten sonra yetenekli gördüğü çocukları toplayıp onları ilçeler, iller arası futbol turnuvalarına götürdüğünü, bu turnuvalarda yetişen futbolcuların daha sonra Orduspor'da oynadığını ve Ordu'yu UEFA kupasında temsil ettiğini vurgulayan Aziz Tokat, "Baktım futbolcu yetiştiriyorum 7 arkadaşımla Esnafspor'u kurdum. Esnafspor Kulübü bir spor okulu mahiyetindedir. 50 senelik futbol hayatımda bir çok futbolcu ve antrenör yetiştirdim. 50 senedir bu kulübün başkanı, antrenörü, malzemecisi, masörü oldum. Şu anda yönetimimiz yok, paramız yok ama 6 branşta faaliyet gösteriyoruz. Bu işte bana işadamları, esnaflarımız, Valilerimiz, belediye Başkanlarımız, spor il müdürleri hep destek oldu. Onlara minnettarım. 73 yaşındayım ama futbolcu yetiştirme azmim bitmedi. Bu işi severek yapıyorum" dedi.

50 YILDIR FUTBOLCU VE HOCA YETİŞTİRİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2011 Pazartesi 12:55:02
Güncelleme :17 Ocak 2011 Pazartesi 13:09:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?