3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

6 kiloluk miyom şaşırttı!

KARIN AĞRISI SEBEBİYLE HASTANEYE BAŞVURAN KADININ RAHMİNDEN 6 KİLOLUK MİYOM ÇIKTI

Ordu'da karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran kadının rahminden 6 kilogramlık miyom kitlesi çıktı.

Karın ve kasık ağrıları, karnında şişlik, uzun ve yoğun süren adet kanamaları gibi şikayetlerle Medical Park Ordu Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jin. Opr. Dr. Mürvet Kırca Bulut'a başvuran 39 yaşındaki genç kadının, yapılan ultrason sonucunda karnında, rahimin normal yapısında bulunan ve bu organın kasılmasını sağlayan düz kas dokusundan kaynağını alan iyi huylu kitleye verilen isim olan miyom tespit edildi. Kitlenin büyüklüğü sebebiyle acilen ameliyata alınması gerektiğine karar verilen

hasta, 2 saat süren ameliyata alındı. Jin. Opr. Dr. Mürvet Kırca Bulut ve genel cerrahi uzmanı Opr. Dr. Mahmut Bekir Gürcan'ın yaptığı ameliyatta hastadan alınan 6 kilogramlık miyom şaşkınlık uyandırdı.

Bulut, günümüzde bu kadar çok büyüyen kistlere rastlanmadığını, hastanın kilo aldığını düşündüğünü ve bu sebeple de doktora hiç gitmediğini belirtti. Yaklaşık 3 yıl önce yine 4 kilo ağırlığa ulaşmış bir miyom tespit edip aldıklarını dile getiren Bulut, özellikle her miyomun ameliyat demek olmadığını vurguladı. Jin. Opr. Dr. Mürvet Kırca Bulut, "Miyomu olan hastanın kanama veya kitlenin büyümesi gibi şikayetleri olmadığında ilk etapta ilaç tedavisiyle rahatsızlığı atlatmasını sağlamak hedeflenir. Bu

vakada olduğu gibi böylesine ihmal edilmiş miyomlar, hem doktoru hem de hastayı daha zorlu bir süreç ile karşı karşıya bırakır" dedi.

Dr. Bulut, erken teşhis edilmiş miyomun tedavisinin hasta açısından çok kolay bir süreç olduğunu belirtirken kadınlara kontrollerini ihmal etmemeleri uyarısında bulundu.

KARIN AĞRISI SEBEBİYLE HASTANEYE BAŞVURAN KADININ RAHMİNDEN 6 KİLOLUK MİYOM ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 13:46:04
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 15:08:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?