4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

8 depremzede Ordu'da

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Van'dan 10 depremzede ailenin Ordu'ya gelerek kamu misafirhanelerine yerleştirildiğini açıkladı.

Ordu Valisi Orhan Düzgün yaptığı açıklamada, dün gece yarısı 8 ailenin Ordu'ya intikal ettiğini ve onların Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne ait misafirhaneye yerleştirdiklerini belirtti. Bugün itibariyle Van'dan gelen 10 ailenin Ordu'da olduğunu kaydeden Vali Düzgün, şu anda toplam 70 kişiyi misafir ettiklerini kaydetti.

Depremzedelerin çocuklarının misafir öğrenci olarak en yakın okullara kayıt edildiğini ifade eden Vali Düzgün, "Bu çocuklar önümüzdeki hafta okula başlayacaklar" diye konuştu

Depremzede ailelerden iş talebi almadıklarını söyleyen Vali Düzgün, "Depremzede aileler yaklaşık 6 ay ilimizde kalacaklar. Deprem bölgesindeki konutların yapılmasıyla bu ailelerimizin birçoğu zaten kendi memleketlerine dönmek istiyorlar. Bu ailelerin dışında da Ordu'ya aile gelmek isterse Efirli'deki Defterdarlığı ait olan konaklama tesisinde küçük bakım ve onarım yapıyoruz. Orada 15 odamız var, 15 aileyi misafir edecek kadar da kapasitemiz ortaya çıkmış olacak" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2011 Çarşamba 19:20:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?