4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

9 okul binası daha satıldı

ORDU'DA 9 ESKİ OKUL BİNASI DAHA SATILDI

Ordu ili genelinde öğrenci azlığı veya diğer sebeplerden dolayı kapatılan ve çürümeye terk edilen 861 okul binasının değerlendirilmesi veya ekonomiye kazandırılması amacıyla, valilik tarafından başlatılan çalışmalar sürüyor.

Ordu'da çeşitli nedenlerle kapatılarak atıl duruma düşen ve uzun yıllardır kullanılmayarak, çürümeye terk edilen köy okullarına ait bina, lojman ve arsaların satışa sunularak ekonomiye kazandırılması veya toplum yararına kullanılması amacıyla değerlendirilmesi için geçtiğimiz aylarda başlatılan çalışmalar sonucu, mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait 9 okulun daha satışı yapıldı.

İl Özel İdaresi'nde gerçekleştirilen ihale sonucunda, Ordu merkez, Akkuş, Gürgentepe, Gölköy, Ulubey, Korgan, Ünye, Kabadüz ilçelerinde bulunan 9 adet okul taşınmazının satışı yapıldı.

 “HEPSİ SATILACAK”

Kapalı köy okullarının satışıyla ilgili açıklama yapan Vali Orhan Düzgün, il genelinde çeşitli sebeplerle kapatılan 861 adet okul binasının boş ve kullanılmaz durumda olduğunu öğrenince, bu binaların ekonomiye kazandırılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi'ne çalışma başlatılması talimatını verdiğini, yapılan takipler sonucu, Milli Eğitim Bakanlığı'nca satışı uygun görülen 90 okul binasından 4'ünün daha önce satışı işlemi gerçekleştirildiğini belirtti.

Vali Düzgün, “Geçtiğimiz haftalarda da İl Özel İdaremizce yapılan ihalede 9 okulun daha satışı gerçekleştirildi. 9 okulun satışından hem İl Özel İdaremize bir miktar gelir sağlanmış oldu, hem de atıl durumda bulunan ve uzun süredir kapalı köy okullarının değerlendirilmesi imkanı ortaya çıktı. Konuyu önümüzdeki aylarda yapılacak 'Aylık Takip' toplantılarında da sürekli gündemde tutarak, kapalı köy okullarının bir şekilde değerlendirilmesini sağlayacağız” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2011 Cuma 17:13:05
Güncelleme :3 Haziran 2011 Cuma 19:39:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?