3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

90'lık Gazi gezgin arıcılık yapıyor

90'LIK KORE GAZİSİ GEZGİN ARICILIK YAPIYOR

Ordu'nun Aybastı ilçesinde yaşayan ve 50 yıldır gezginci arıcılık yaparak geçimini sağlayan 90 yaşındaki Kore Gazisi Osman Çelebi, devletin verdiği destekleme primini Ordu Valisi Orhan Düzgün'ün elinden aldı.

Tarım Bakanlığı tarafından verilen 'kovan başı destekleme primi' ödemeleri hızla sürüyor. Ordu Arıcılar Birliği'nde düzenlenen törenle destekleme ödemeleri yapılan arıcılar için bir tören düzenlendi. Ordu Valisi Orhan Düzgün'ün de katıldığı törende en büyük ilgiyi 90 yaşındaki Kore Gazisi Osman Çelebi gördü. Aybastı ilçesinde yaşayan ve 50 yıldır gezgin arıcılık yaparak geçimini sağladığını söyleyen Çelebi, destek prim zarfını düzenlenen törenle Vali Düzgün'ün elinden aldı.

Törende bir konuşma yapan Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın, 90'lık Osman Çelebi'den herkesin ibret alması gerektiğini belirterek, "Bugün 90 yaşındaki birisi hala çalışabiliyor, gezginci arıcılık yapabiliyorsa, gençlerimiz iş yok demesinler. Şu insandan ibret alsınlar" dedi. Ordu Valisi Orhan Düzgün de Osman Çelebi'nin 90 yaşına rağmen gezgin arıcılık yapmasına oldukça şaşırarak, "Osman Çelebi amca 90 yaşında olduğu için aynı zamanda tarihi bir abide gibi. Kore Gazisi. Türkiye'nin dört bir tarafında bulunmuş. Değişik alanlarda, ülkemizin her türlü sıkıntılarını yaşamış görmüş. Kendisine destek zarfımız var. Ben bunu size takdim etmek istiyorum. Güle güle harcayın" dedi.

 

90 YAŞINDA AMA HALA ÇALIŞIYOR

Üç çocuk babası, 90 yaşındaki Kore Gazisi Osman Çelebi de, 1960 yılından itibaren gezgin arıcılık yaptığını belirterek, "Memleketimizi bırakanlardan Allah kat kat razı olsun. Bize koskocaman bir servet bırakılmış. Bunun değerinin bilinmesi lazım. Arıcılık yaptığım süre içinde yüzlerce kişiye arıcılık öğrettim. Ben hala gezgin arıcılık yapıyorum. Çok arıcı fakirdi, onlara arı verdim, işi öğrettim, şimdi hepsi iyiler. Aldığım maaşım kendime yeterli. Arıcılıktan da kazanıyorum, kazanmıyorum desem nankörlük yapmış olurum. Allah sizden razı olsun. Gençlerin de, arıcıların da benden ibret alması lazım. 90 yaşında da olsam, demek ki içimde hala yapma isteği var ve çalışıyorum" diye konuştu.

 

2 MİLYON TL DAĞITILDI

Öte yandan destek ödemeleri ile ilgili bir açıklama yapan Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın, 2009 yılı itibariyle Türkiye'deki tüm arı kovanlarının resmi kayıt altına alındığını, Tarım Bakanlığı ve ilgili birimlerin hangi kovanın nerede olduğunu sistemden istedikleri zaman görebildiklerini belirtti. Arıcılık sisteminde gelinen noktanın sevindirici olduğunu dile getiren Aydın, Ordu'da bin 655 arıcının destek ödemelerinden yararlandığını kaydederek, "Destek konusunda herkes neyi varsa onun karşılığını alıyor. 3 bin 345 üyemiz vardı, bin 655 tanesi destekleme kapsamına girdi. Diğerlerinin bazı eksikleri var. Bin 558 tane üyemiz destekten yararlanamıyor. Onlarda yararlanmış olsaydı, biz burada 4 milyon TL gibi bir para dağıtacaktık. Şu an itibarı ile 2 milyon TL gibi bir para geldi. Sırayla dağıtıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2010 Cuma 12:32:01
Güncelleme :5 Şubat 2010 Cuma 21:25:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?