8
Mayıs
2024
Çarşamba
ORDU

Acemi avcılar, Telekom'a 150 milyara mal oldu

Keklik, bıldırcın ve karga avına çıkan avcıların isabetsiz atışları, Ordu Telekom Müdürlüğü’ne bu yıl 150 milyar liraya mal oldu.

Türk Telekom A.Ş. Ordu Müdürü A. Deniz Çarkacı, kırsal kesimde bulunan telefon hatlarının sık sık arızalanmasının sebebinin, bilinçsiz avcılar olduğunu dile getirirken, "Nişan almasını bilmeyen avcılık yapıyor. Farkında olmadan bizi vuruyorlar. Yağmur, kar, fırtınanın vermediği zararı bize bu bilinçsiz avcılar veriyor" dedi.

Bunun önüne geçebilmek için yüz bin adet broşür bastırarak ilçe, belde, köy ve muhtarlıklara dağıttıklarını belirten A. Deniz Çarkacı, "2003 yılı içinde belde ve köylere uzanan telefon hatlarında meydana gelen arızaların yüzde 90’ının nişan almasını bilmeyen avcıların silahlarından çıkan saçmalar sebebiyle oluyor. Kilometrelerce uzanan hattın bir ucunda saçmalar sebebiyle bir kablo işlev göremez hale gelince sadece o kısmına ekleme yapmak mümkün olmuyor. Bütün hattı değiştirmek gerekiyor. Ayrıca delinen saçma sebebiyle ilk yağmurda su giriyor ve o hat üzerinde kaç abone varsa telefonlar bir anda devreden çıkıyor. 2003 yılında bu tip arızaları onarmak için 150 milyar lira harcandı. Dağıtılan broşürler çok az olumlu etki yaptı" diye konuştu.

"Sayın Avcı"

Türk Telekom A.Ş. Ordu Başmüdürlüğü tarafından bastırılan ve ilin dört bir köşesine dağıtılan broşür, "Sayın Avcı" diye başlıyor. Broşürde şu ifadelere yer verildi:
"Telefonun kablosuna sıktığın her kurşunla, yatağında yatmakta olan bir hastanın ölümüne, telefonun arızalı kalması nedeniyle dış dünyayla irtibatının kesilmesine, devletin milyarlarca lira zarar görmesine neden olabileceğini hiç düşündün mü? Ödediğin vergi ile tesis edilen haberleşme sistemine zarar verme. Bir anlık zevkin bedelini başkalarına pahalıya ödetme, düşün ve dur."

ORDU-(İHA)
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2003 Salı 00:00:15
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 19:46:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?