5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

AKP İl Başkanı'ndan muhalefete eleştiri

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Ordu İl Başkanı Fatihan Ünal, Cumhurbaşkanlığı seçiminin AKP iktidarında yapılmaması için bir takım gerginlikler ortaya çıkarılmaya çalışıldığını belirterek, "Ama unuttukları bir şey var, vatandaş artık faka basmıyor" dedi. 

Fatihan Ünal, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin istikrarı yakalamasından rahatsızlık duyan bazı kesimlerin illegal yollarda iktidarı yıpratma gayreti içine girdiğini, ancak hükümetin bu olayları çok iyi idare ederek gerginliklere izin vermediğini belirtti. Bütün bu olayların Cumhurbaşkanlığı seçiminin AKP iktidarında yapılmamasına yönelik olduğunu belirten Ünal, "Bu olaylara rağmen partimiz oylarını arttırmıştır. Demek ki artık vatandaş faka basmıyor. Vatandaşıyla kucaklaşan bir iktidarsanız kucaklanıyorsunuz. Burada vatandaşın dışında bir başka seçenek olmadığı ortaya çıkmıştır" diye konuştu. 

Seçimin zamanında yapılacağını ve erken seçimin mümkün olmadığını da kaydeden Ünal, Anayasa'ya göre seçimlerin 5 yılda bir yapılması gerektiğini hatırlattı. Ünal, "Bu Anayasa diğer iktidarlara da aynı hakkı verdi. Şimdi işbaşında AK Parti olunca mı Anayasa'nın verdiği hak çok görülüyor. Kusura bakmasınlar, bize vatandaş tarafından verilen bir hak ve emir vardır. Cumhurbaşkanlığı seçimleri mevcut parlamento tarafından, genel seçimlerde zamanında yapılacaktır. Bütün bu telaşlar AK Parti'nin güçlenmesinden ve her şeyin yoluna girmesinden kaynaklanıyor" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 12:37:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Uğur Yılmaz IP: 85.97.106.xxx Tarih : 9.06.2006 15:45:14
Çete çıkar amaçlı suç örgütleri oluşturmaktır. Hiç bir zaman bir çete bu denli siyasi misyonlara bürünemez, iç veya dış eksenli bir takım güç odaklarına ancak taşeronluk yaparlar ve eylemi yapanlar da sadece yaptıklarını bilir aysbergin görünmeyen yüzünü bilmezler. Eğer bu eylemler cumhurbaşkanlığı odaklıysa içerden güç odakları tarafından, iran odaklıysa ABD kurumları tarafından uygulamaya konulmakadır; herkimse ve ucu nereye gidiyorsa biz millet olarak bu bedeli ödemeye hazırız yeterki gün yüzüne çıksın... Bu arada cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmaları bile yersiz AKP nin kurumsal kimliğini, misyonunu bir yana bırakın İşçi Partisi veya DEHAP bile olsa demokrasi işte böyle birşeydir, kabullenmek gerekir. Bunu tartışanlar önce kendilerini,demokrat kimliğiklerini sorgulasın. Ya da sistemin adına demokrasi denmesin faşizm densin diktatörlük densin istediklerini yapsınlar. Saygılar,