3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

AKP'li vekil referandum turunda

AK PARTİ’Lİ HAMARAT REFERANDUM TURLARINDA

AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, 12 Eylül'de yapılacak halk oylamasında 'Evet' çıkması durumunda 'fişlemenin tarihe karışacağını' söyledi.

Çaybaşı ilçesinin Köklük köyünde vatandaşlarla bir araya gelen Mustafa Hamarat, burada vatandaşlara 12 Eylül'de yapılacak anayasa değişikliği ile ilgili bilgiler verdi. 12 Eylül'de yapılacak halk oylamasında 'Evet' çıkması durumunda fişlemenin tarihe karışacağını dile getiren Hamarat, "Artık bundan sonra kişisel bilgiler vatandaşımızın rızası dışında elde edilemeyecek, saklanamayacak" dedi.

Hamarat, şöyle konuştu: "Bilindiği gibi bilgi çağında tüm bilgilerin elektronik ortamda tutulması sonucu, kişisel bilgilerin istismar edilmesi veya istenmeyen biçimde elde edilmesi yahut kullanılması çok kolay hale geldi. Bireylerin adı, yaşı, adresi, medeni durumu, telefon numarası, pasaport numarası, özgeçmiş bilgileri, resimleri, sesi, parmak izi yada birey hakkında yine rızası dışında saklanmış vs. bilgiler kişisel verilerdir. Bu verilere ilave olarak eğitim, sağlık, sosyal güvenlik, vergi ve kamu düzeninin bir çok alanında da kişisel bilgiler saklanıyor. Ancak bundan sonra bu kişisel bilgiler ancak ilgili kişinin açık rızası ile işlenebilecektir. Kişinin itirazda bulunması halinde, kanunlarda öngörülen yükümlülüklerin yerine getirilmesi dışında veri işlenmeyecektir. Özel nitelikteki kişisel veriler için işlem yasağı getirilebilecektir. İnsanlar,çeşitli yerlerde kendileri ile ilgili bilgilerin kaydedilip kaydedilmediğini öğrenmek, bilgilerin muhtevasında eksik, fazla veya gerçeğe aykırılık bulunması halinde bunların düzeltilmesini, hukuka aykırı ise, silinmesini sağlamak hakkına sahip olacaktır. Özetle, fişleme tarihe karışacaktır."

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 12:27:00
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 16:26:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kiris n IP: 83.163.229.xxx Tarih : 17.08.2010 17:57:16

Insallah hayir oylar daha fazla cikar. Her secimden once soz veriyorsunuz ondan sonrada sizi piyasada goren yok. Akp lilere soyluyorum