3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Alt yapı sorunu çözülüyor

ORDU'DA KÖYLERİN ALT YAPI SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Ordu'nun Ünye ilçesinin en büyük köylerinden olan Düzköy, kanalizasyon sistemine kavuştu.

Ünye ilçesine 14 km. uzaklıkta olan ve yaklaşık 100 haneden oluşan Düzköy'de uzun bir süredir şikayet konusu olan açığa akan atık su ve standartlara uygun olmayan fosseptik çukurlarının çevre ve halk sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri üzerine harekete geçen İl Özel İdaresi, kanalizasyon alt yapı çalışmasını hayata geçirdi. 2009 yılı Ağustos ayında ihale edilerek Eylül ayında yapımına başlanan kanalizasyon alt yapı çalışmaları zaman zaman yaşanan hava muhalefetine rağmen 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı.

200 mm çapında yaklaşık 2.5 km uzunluğunda borunun kullanıldığı alt yapı çalışmalarında Düzköy köyünün 30 yıllık ihtiyacına cevap verebilecek 500 kişilik fosseptik inşaatı da tamamlandı. Köy halkı kanalizasyon alt yapısına kavuşmalarından dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

Bu arada Gölköy'ün Emirler ve Hürriyet köylerinin içme suyu ihtiyacını karşılayan ana isale hattı, ekonomik ömrünü tamamlaması nedeniyle yenilendi. 2008 yılının sonlarında ihalesi yapılarak yapımına başlanılan ana isale hattındaki yenileme çalışmalarında, eski borular kaldırılarak 17 km uzunluğunda çelik boru döşendi. Çalışmaların tamamlanmasında her iki köy sağlıklı içme suyuna kavuştu.

ORDU'DA KÖYLERİN ALT YAPI SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
ORDU'DA KÖYLERİN ALT YAPI SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 14:32:00
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 14:39:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?