3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Amerikalıların palamut avı

AMERİKALILAR KARADENİZ'DE PALAMUT AVLADI

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından desteklenen ve geleceğin Amerikalı siyasetçilerini yetiştiren eğitim organizasyonu olan Amerikalı Genç Politik Liderler (American Council Young Political Leaders) üyesi 8 kişi Ordu'nun Fatsa ilçesinde kendi onurlarına düzenlenen yat turunda palamut avladılar.

Siyasi liderlik ve diplomatik becerilerini geliştirmek amacıyla her yıl dünyanın değişik bölgelerini gezerek dış politika üzerinde kendilerini geliştiren Demokrat Partili, Cumhuriyetçi ve Bağımsız 24-40 yaş arasındaki genç Amerikalı politikacılar, Karadeniz'e açılarak Palamut balığı avladılar. Düzenlenen Yat turunda Amerikalı siyasetçilere Ordu Valisi Orhan Düzgün, Fatsa Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, Bolaman Belediye Başkan Vekili Atilla Yerebasmaz, Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Kurucularından Av.Murat Hazinedar, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ömer Karamolla ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri eşlik ettiler.

ÖNCE KARADENİZ PİDESİ YEDİLER SONRA PALAMUT TUTULAR

Sabah kahvaltısı ile başlayan programda Karadeniz Bölgesi'nin meşhur yöresel yemekleri ve Karadeniz pidesi Amerikalara sunulurken, Amerikalı siyasetçilerde yöresel yemekleri çok beğendiklerini ifade ettiler.

Balık tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Amerikalılar, "Daha önce de balık tuttuk ama Karadeniz'de bu hazzı yaşamak bambaşka bir duygu. Burası gerçekten bir doğa harikası. Bugün unutamayacağımız bir gün yaşadık" dediler.

Vali Orhan Düzgün Amerikalı misafirlere normal gezilerin dışında yöresel kültürü de yaşattıklarını ifade etti

AMERİKALILAR KARADENİZ'DE PALAMUT AVLADI
AMERİKALILAR KARADENİZ'DE PALAMUT AVLADI
AMERİKALILAR KARADENİZ'DE PALAMUT AVLADI
AMERİKALILAR KARADENİZ'DE PALAMUT AVLADI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2010 Pazar 17:44:05
Güncelleme :26 Eylül 2010 Pazar 18:36:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?