5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Anadolu kadınları böyle eğleniyor

Her yıl temmuz ayında Ordu'nun birçok ilçesinde festivaller düzenlenir, yayla şenlikleri yapılır. Bu şenlik ve festivallerde ulusal sanatçıların yanı sıra amatörler de sahne alma imkanı bulurlar. 

Geçen hafta sonu Ordu'nun Kırkpınar'ı olarak kabul edilen Perşembe Yaylası'ndaki şenliğe on binler gelmişti. İnsan selini andıran kalabalıkta yağlı güreşlerin yanı sıra değişik etkinlikler gerçekleştirildi. Aybastı Belediye Başkanı Fehmi Küpçük'ün başarıyla gerçekleştirdiği organizasyona bir çok siyasetçi de iştirak etti. 

Başta Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun yanısıra AKP Ordu Milletvekili Enver Yılmaz ile Şişli'nin başarılı Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile siyaset arkadaşlığı yapan Avukat Murat Hazinedar da Perşembe Yayla Şenlikleri'ne katıldılar.
Aynı gün gerçekleştirilen Gölköy'ün Ulugöl Yaylası'ndaki şenliğe de katılan Avukat Murat Hazinedar, Anadolu insanının düzenlenen şenliklerde nasıl mutlu olduğuna tanık oldu. İstanbul'da ikamet eden Avukat Hazinedar, oradaki yaşam mücadelesinin zorluklarına rağmen bir kesimin "İstanbul geceleri"ni nasıl altını üstüne getirdiklerini biliyordu. 

O yaşamın kıyısından köşesinden geçmeyen Hazinedar, geçen Pazar günü Ulugöl'e koşarak gelmişti. Hemşehrileri ile birlikte Ulugöl'ün oksijenini ciğerlerine dolduran Avukat Murat Hazinedar, İstanbul'a enerji depolayarak dönme fırsatını yakaladı. Bu güzel havada, Ulugöl'ün serinliğinde çalınan oyun havalarına eşlik etmeyen Avukat Hazinedar, halkın coşkusuna tanıklık etti. Anadolu kadınlarının bağlama eşliğinde oynadıkları oyunları izleyen Hazinedar, "Anadolu'nun geleneği budur. Ulusal basında yer bulamayan bu güzellikleri yerinde yaşamak için buralara gelmek lazım" dedi. 

Saatler boyu yorulmadan karşılıklı oynayan Anadolu kadını, şenlik bitiminde toprağından ekmeğini çıkarmak için evinin yolunu tuttu. Tarlasındaki patatesin, fasulyenin, lahananın dibine koşan Anadolu kadınlarının yılda bir kez de olsa eğlenmek en doğal hakkı olmalı.
İstanbul, Bodrum, Marmaris, Antalya gecelerinde yaşanan kokuşmuşluktan uzak, temiz, pırıl pırıl bir yaşama bir günlük eğlenceden sonra geri dönmek. İşte Anadolu kadınları böyle eğleniyor...
Feyzi Yazıcı
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2006 Çarşamba 17:51:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?