4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

Anemon Hotel's açıldı

Anemon Oteller Zinciri'nin 17. yatırımı olan Anemon Ordu, hizmet vermeye başladı.
Anemon Hotel's sahibi İsmail Akcura, "Karadeniz turizminin geleceğini gördüğümüz için 17. otelimizi Ordu'da hizmete açtık" dedi.

Anemon Oteller zinciri sahibi İsmail Akcura, Ordu'daki otelin hizmete girmesiyle birlikte basın mensuplarıyla bir araya geldi. Turizm Teşvik Yasası kapsamında 49 yıllığına kiralayarak inşa ettikleri otelin 4 süit, 89 deluxe oda ile birlikte toplam 93 misafir odası, 250 kişilik yatak kapasitesi ile hizmet vermeye başladığını belirten Akcura, burada otel yapma fikrinin Ordulu bir işadamı sayesinde olduğunu söyledi.

Ordulu işadamı Tahir Odabaş'ın İTÜ'den sınıf arkadaşı olduğunu belirten Akcura, "Buraya gelmemizin sebebi sınıf arkadaşımdır. Arazinin ihaleye çıktığını söyleyince gelip girdik ve kazandık. 10 milyon dolarlık bir yatırım ile bu tesisi Ordu'ya kazandırdık. İstersek Trabzon'a yapardık ama Ordu'yu sevdik" diye konuştu.

TRAFO İÇİN KARAKOLA DÜŞTÜ

Akcura, otelin yanında bulunan ve enerji ihtiyacını karşılayan trafo için mahalle muhtarının şikayette bulunduğunu, kendisinin de karakola giderek ifade verdiğini belirterek, "Bir işadamı olarak trafo için karakola gidip ifade verdim. Bu çok ağrıma gitti. Ancak hayatta böyle şeyler olabiliyor. Ama biz kötü bir şey yapmadık, Ordu'ya yatırım yaptık. Buradaki çalışanlarımızın yüzde 90'ı da Orduludur. Bu sayı zaman içerisinde artacaktır" şeklinde konuştu.

Akcura, Karadeniz'in turizmdeki geleceğinin parlak olduğunu da belirterek, "Herkes tutturmuş bir Antalya gidiyor. Oysa buradaki doğa, iklim ve şartlar başka hiçbir yerde yok. Karadeniz'in bugüne kadar değerlendirilmeyişi içimde bir yaradır" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2011 Çarşamba 17:56:30
Güncelleme :2 Kasım 2011 Çarşamba 17:59:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Rahmi IP: 84.173.8.xxx Tarih : 24.11.2011 12:10:16

Böyle basit bir konudan dolayi karakolda ifade vermek zorunda kalip yatirim yapmis olmanizi anlayabilmis degilim. Bende bir isadamiyim.  Orduda tam yatirim yapmak üzereyken baziları tarafindan saldiriya maruz kaldim ve Devlet tarafindan gereginin yapilmadigina sahit oldum. Birakin yatirimi bir kenara yapacak olana dahi mani olurum artik.