3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Arıcılığın sorunları tartışıldı

ARICILIĞIN SORUNLARI TARTIŞILDI

Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü'nde arıcılığın durumu, sorunları ve geleceği konulu teknik değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya TAGEM (Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü), TÜGEM (Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü) yetkilileri, akademisyenler, bölgedeki arı yetiştiricisi birlikleri ve bal üretici birlikleri temsilcileri ve enstitü personelleri katıldı. Arıcılık Araştırma Enstitü Müdürü Feyzullah Konak'ın enstitü ve gündem hakkındaki açılış konuşmasının ardından diğer konuşmacılara söz verildi.

Merkez Arı Yetiştiricileri Başkanı Bahri Yılmaz, Bal Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Azmi Yıldız, TÜGEM Kanatlılar ve Küçük Evciller Daire Başkanı Dr. İbrahim Özcan'ın konuşmalarının ardından TAGEM Genel Müdür Yardımcısı Turgut Özdek başkanlığındaki toplantıya geçildi. Toplantıya katılan akademisyenler arıcılık konusunda çeşitli konularda sunumlar yaptı. Prof. Dr. Ahmet Okumuş arılarda genetik çalışma ve hedefler, Doç.Dr. Ahmet Güler, arı ırk tespitinde morfolojik yaklaşımlar ve yöre arılarının özelliği, Doç.Dr. İbrahim Çakmak, Türkiye arıcılığında yeni yol haritası ve yeni ufuklar, Yrd.Doç.Dr. Meral Kekeçoğlu bal arılarında morfometrik ve genetik ölçümler konularında görüş ve düşüncelerini dile getirdi.

ARICILIĞIN SORUNLARI TARTIŞILDI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 13:20:02
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 13:24:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?