3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Arıcılık projeleri başarılı oldu

ORDU'DA ARICILIK PROJELERİ BAŞARILI OLDU

Ordu'nun Ulubey ilçesinde fındıktan sonra ana geçim kaynağı olan arıcılığı geliştirmek amacıyla hazırlanan 'Arıcılık Projesi' amacına ulaştı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile İlçe Tarım Müdürlüğü'nün ortaklaşa hazırladıkları ve 200 yılının Mayıs ayında uygulanmaya başlanan gelir getirici proje kapsamında 75 çiftçiye 50'şer petek bölge şartlarına uygun olan Kafkas melezi, saf Karniyol, Karniyon F1 melezi arılar tüm malzemeleri ile birlikte dağıtıldı. Bu malzemeler ile gezgin arıcılığa başlayan 75 kişi, bal üretimi için değişik illere giderek bal üreteme gerçekleştirdiler.

Sezon sonunda, ilçeye bağlı Ohtamış köyünden projeye katılan 11 vatandaşın aldığı ürünü ve arıları yerinde görmek için köye giden Ordu Vali Yardımcısı ve Ulubey Kaymakam Vekili Dr. Mehmet Turan Çuhadar, beraberinde Ulubey Belediye Başkanı Akif Atlı, İlçe Tarım Müdürü Ekrem Oğurlu, İlçe Tarım Müdürlüğü Veteriner Hekimi Ahmet Kemal Çakır, Ziraat Mühendisi Melek Şensoy'un katılımlarıyla oluşturulan bir heyetle inceleme ziyareti gerçekleştirdi.

Arıcılar, 50 kovanı bölmek sureti ile kovan sayısını artırdıklarını ve 50 kovandan 1.5-2 ton arasında bal üretimi yapmayı başardıklarını, projeden çok memnun olduklarını ve projenin tekrarlanmasını durumunda arıcılık yapmak isteyen çiftçilerin olduğunu söylediler.

ORDU'DA ARICILIK PROJELERİ BAŞARILI OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 14:38:01
Güncelleme :11 Ocak 2010 Pazartesi 14:41:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?