4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

Asayiş olayları yüzde 1 arttı

ORDU'DA ASAYİŞ OLAYLARI YÜZDE 1 ARTTI

Ordu'da Aralık ayı içerisinde polis ve Jandarmanın yaptığı yol kontrol ve aramalarda aranan 238 kişi ele geçirilirken, kontrol edilen araçlara da 334 bin lira ceza kesildi.

Ordu Valiliği aylık asayiş toplantısı Vali Orhan Düzgün başkanlığında yapıldı. İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı, Cumhuriyet Başsavcısı, İl Emniyet Müdürü, MİT Müdürü, Sahil Güvenlik Komutanının katıldığı toplantıda 2010 yılı Aralık ayı içerisinde il genelinde meydana gelen asayiş olayları, kaçakçılık, narkotik, organize suçlar ve trafik olayları ele alındı.

Toplantıda Jandarma, Emniyet ve Sahil Güvenlik yetkililerinin yaptığı açıklamalara göre, 2010 yılı Aralık ayında geçen yılın aynı ayına oranla asayiş olaylarında yüzde 1'lik bir artış olduğu belirtildi. Aralık ayı içerisinde mali suçlara yönelik 21, narkotik suçlara yönelik 8, organize suçlara yönelik 1 operasyon yapıldığı, bu operasyonlarda suça karıştığı belirlenen 87 kişinin yakalandığı ve adli makamlara sevk edildiği kaydedilirken, Emniyet ve jandarma bölgesinde yapılan kontrol ve denetim uygulamalarında adli suçlardan aranan 238 kişinin yakalanarak adli makamlara sevk edildiği vurgulandı.

Yine aynı dönem içerisinde 15 bin 663 aracın kontrol edildiği ve kurallara uygun olmayan 2 bin 195 araç sürücüsüne 334 bin 260 TL para cezası kesildiği, 247 aracın da trafikten men edildiği belirtilirken, Sahil Güvenlik Komutanlığınca Aralık ayı içerisinde 3.5 saati helikopterle olmak üzere toplam 53 saat kontrol ve denetim görevi ifa edildiği, 5 balıkçı teknesi, 2 adet ticari geminin kontrol edildiği, 38 kişiye sorgulama yapıldığı açıklandı.

İLÇELERDE MOBESE KURULACAK

Toplantı sonunda bir değerlendirme yapan Vali Orhan Düzgün, 2011 yılının güvenlik birimlerine az iş düşen bir yıl olmasını temenni ederek, "2010 yılının son ayı olan Aralık ayında bazı olaylarda az miktarda artış olmakla beraber ilimiz genelinde Yılbaşında kayda değer bir olayın olmaması sevindiricidir. Terör örgütü mensuplarının bölgemizde yapabileceği kış üstlenmesine ve bahar aylarıyla birlikte muhtemel eylemlerine karşı güvenlik birimlerimizin aynı duyarlılık ve hassasiyet içerisinde hareket etmeleri gerekir. En ufak bir durumun güvenlik birimlerine derhal bildirilmesi konusunda vatandaşlarımız bilgilendirilmeli ve bilinçlendirilmelidir" dedi.

Bazı ilçelerde MOBESE kurulması için talep ettikleri ödeneklerin geldiğini kaydeden vali Düzgün, "Bu ödeneklerle 2011 yılında ihtiyaç duyulan ilçelerimize MOBESE sistemini kuracağız. MOBESE sistemi, olayları ciddi ölçüde engelliyor, caydırıcı oluyor, olay olduğunda da faillerin kısa sürede yakalanması için çok faydalı oluyor. Halkımızın 2011 yılını huzurlu ve güvenli bir şekilde geçirmeleri için gerekli tüm tedbirler alınmaktadır. Bunun sağlanması için güvenlik birimlerimiz gece-gündüz demeden çalışıyorlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2011 Salı 17:35:02
Güncelleme :4 Ocak 2011 Salı 18:34:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?