5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Askeri araç yuvarlandı: 6 yaralı

ORDU’nun Ulubey İlçesi’nde devriye gezen jandarma ekibinin aracı, yoğun kar yağışı nedeniyle yoldan çıkarak uçuruma yuvarlandı. Kazada 1’i ağır, 5 asker yaralandı. 

Ulubey ve Gürgentepe ilçeleri arasında kalan Refaiye Köyü’nde dün gece devriye gezen jandarma ekibinin aracı, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kayarak yaklaşık 35 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada, araç içerisinde bulunan 1 uzman çavuş ve 4 er yaralandı. Kazanın ardından Ulubey ve Gürgentepe’ye bağlı 112 Acil Servis ambulansları olay yerine sevk edildi.

Takviye olarak Ulubey İlçesi Şoförler ve Otomobilciler Odası’na bağlı ambulans da bölgeye gönderildi. Ordu İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Nevzat Yıldız da Ordu Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne gelerek yaralıları beklemeye başladı.

Ambulanslar hastaneye geldiğinde yaralı askerlerle bizzat ilgilenen Albay Nevzat Yıldız, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, telefonla da sık sık Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Dursun Ali Karaduman’a bilgi verdi.

Jandarma Uzman Çavuş Kenan Karakaya (36), Jandarma erler Mehmet Gülperi (20), Ramazan Hasan (20), Cesur Çelik (20) ve İbrahim Uysal (20) acil serviste ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra tedavi altına alındı. Erlerden Mehmet Gülperi’nin durumunun ağır olduğu bildirildi. Jandarma aracının yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle zincir takılı olmasına rağmen kayarak uçuruma yuvarlandığı belirtildi.


DHA/Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2006 Cuma 14:34:07
Güncelleme :18 Aralık 2006 Pazartesi 12:19:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
naim güney IP: 85.97.181.xxx Tarih : 16.12.2006 09:29:59
DEREYOLU NEDEN GEREKLİ İŞTE SEBEBİ: Daha geçen hafta Ordu Valisinin takip eden daire müdürlerinin buzdan ve keskin virajlardan kayarak takla attığı ölüm yolunda devriye gezen askeri bir araçta bulunan askerlerimiz tehlikeli bir kaza yaşadı,herkese büyük geçmiş olsun, İşte herkesi DEREYOLU'muza sahip çıkmaya çağrıyorum.Mesudiye,hatta Kozören köyünden kısa bir bağlantı yapılırsa Gölköy ve Gürgentepe ilçelerininde istifade edeceği DEREYOLU'nda DSİ orta ve en zor kesimdeki tünelli işini yakında tamamlıyor,ama yolun Mesudiye ve Ordu merkez kısımları TCK Karayolları tarafından proje ihalesi yapıldı,ölme eşeğim ölme, 300 iş günü sonra proje hazır olsa bile yapımı için kim bilir 130 yıl daha beklemeyiz umarım,Sayın Devlet ve siyaset büyüklerimiz,aksinde daha HARÇBELİ ve Kurşunçalı ormanların zirvesinde kar , buz ve virajlı sisli dar yolda daha nice canlarımız,mallarımız kaybolacak,lütfen biraz daha dikkat ve ilgi bekliyor,ORDU kamuoyumuz..