5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Askerler 'Kızılırmak'ı ayakta alkışladı

Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBKT), yeni tiyatro sezonunda sahneye koyduğu 'Kızılırmak' adlı oyununu Ordu ve Giresun Jandarma Komutanlığı personeli için sahneledi. 

Bir Türk halk masalından esinlenerek Tuncer Cücenoğlu tarafından yazılan ve Ali Kemal Tandoğan'ın yönettiği "Kızılırmak" adlı oyunu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Dursun Ali Karaduman, Ordu İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Nevzat Yıldız ve Giresun İl Komutanı Kıdemli Albay Feramuz Küçük eşleriyle birlikte izledi. Bir ağanın kızı ile bir çobanın aşkını, karşılaştığı güçlükleri ve çobanın sürüsünde bulunan koyunların bu iki sevgilinin aşkına nasıl sahip çıktıklarını anlatan oyunu izleyen subaylar, oyunun sonunda OBKT ekibini ayakta alkışladı. Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Dursun Ali Karaduman, oyunun sonunda Ali Kemal Tandoğan'a bir buket çiçek vererek tiyatrocuları kutladı. Ordu İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Nevzat Yıldız da, rol alan oyunculara Atatürk rozeti hediye etti. 

Oyunu izlemeye gelen subaylara ev sahipliğini Ordu Belediye Başkan Yardımcısı Özer Karadağ ve OBKT Müdürü Mehmet Kefeli yaptı.
iha
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2006 Salı 12:43:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?