5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Bakan Güler'den 'Öküz' ödülü

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde Ziraat Odası ve İlçe Tarım Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen "Öküz" ödüllü Köylerarası Halı Saha Futbol Turnuvası'nın şampiyonu Bolaman Buharı, öküz ödülünü ve kupasını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in elinden aldı. 

14 Mayıs Çiftçiler Günü münasebetiyle düzenlenen Köylerarası Halı Saha Futbol Turnuvası'nın final maçına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, AK Parti Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa, AKP Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, AKP Ordu İl Başkanı Fatihhan Ünal, Fatsa Kaymakamı Selman Yurdaer Ordu Ziraat Odası Başkanı Onur Şahin, Fiskobirlik Genel Müdürü Salih Erdem, çevre ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda ilçe halkı katıldı. 

Günün ilk maçında oynanan 3.lük maçını rakibi Meşebükü'nü yenen Hatipli Beldesi kazandı. Günün final maçında ise Bolaman Buharı ile Yapraklı karşı karşıya geldi. İlk yarısı 0-0 biten karşılaşmanın 2. yarısında Bolaman Buharı, Mustafa Kömür ve Volkan'ın attığı gollerle maçı 2-1 kazanarak "öküz ödülü"nün sahibi oldu. Yapraklı'nın tek golünü ise Hüseyin Coci kaydetti. 

Turnuvanın sonunda yapılan ödül töreninde Fatsa Kaymakamı Selman Yurdaer ve Fatsa Ziraat Odası Başkanı Hasan Serdar birer konuşma yaptı. Yurdaer turnuvanın amacının tarım ilçesinde yaşayan çiftçilerin alın terini hatırlamak ve köyler arasındaki amatör sporun gelişmesini sağlamak olduğunu söyledi. 

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, spor ve tarımın vazgeçilmez iki meşgale olduğunu ifade ederek, "Bu turnuva çok iyi düşünülmüş bir kombinezon. Yeraltı zenginliklerimiz kadar yerüstü zenginliğimizde tarımla anılıyor. Bölgemizin her tarafı yemyeşil zenginlik fışkırıyor. Burada sporla tarım çok iyi uyuşuyor. Final maçında çok güzel goller izledik. 1. Ligde bile göremediğimiz golleri izledik" dedi.
Turnuvanın ödülü olan bir öküz, düve ve bir koç sahiplerine verilmek üzere halı sahaya getirildi. Bakan Güler sahaya girerek tüm futbolcuları teker teker kutlarken sahanın en yaşlı futbolcusu olan ve takımının ilk golünü atan Mustafa Kömür'e, "Kısa boyunla o kafayı nasıl vurdun da golü attın? Maşallah" diye takıldı. 

Turnuvanın birincisi Bolaman Buharı takımının öküz ödülünü ve kupasını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, ikincisi Yapraklı'nın düve ve kupa ödülünü AKP Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa, üçüncüsü Hatipli'nin kınalı koç ve kupa ödülünü milletvekili Enver Yılmaz verdi. 

Öküzün yularını Bolaman Buharı takım kaptanı Oktay'a verirken heyecanlanan Bakan Güler, hayatının en ilginç ve en anlamlı ödülünü verdiğini söyledi. Turnuva sonunda turnuvaya katılan üst düzey davetlilere ve turnuvaya katkı yapan yetkililere birer plaket takdim edildi.
.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2006 Pazar 13:15:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EMRULLAH ÖZSOY IP: 85.105.5.xxx Tarih : 4.06.2006 23:04:51
Her zaman her yerde en büyük BUHARI!!!. Kıskananlar çatlasın. oktay abi sana helal olsun