5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Balığa poğaça ikramı

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde, bir balıkçı tezgahında satışa çıkarılan 1 metrelik minakop balığı ilgi odağı oldu. 

Kıyı balıkçılığı yapan Yahya Çarkacı, yakaladığı diğer balıklar gibi ağına takılan 10.5 kilogram ağırlığında ve 1 metre boyundaki minakop balığını tezgahında satışa çıkardı. Vatandaşlar, görmeye alışık olmadıkları büyüklükteki balığı görünce tezgahın önüne gelerek meraklı bakışlarla balığı izledi.

Fiyat sormakla yetinmeyen meraklı vatandaşlar, "Maşallah" dedikleri balığın boyunu ve ağırlığını öğrendi. Bazı velilerin balıkçıdan izin alarak balığın büyüklüğü test etmek için çocuklarını tezgahın üzerinde balıkla yan yana getirmeleri ise dikkat çekti. Balıkla yan yana duran bir çocuğun elindeki poğaçayı balığa yedirmeye çalışması ise hayli ilginç bir görüntü oluşturdu. 

Küçük kayıkla avlanan balıkçı Yahya Çarkacı, en son 3 yıl önce bu kadar büyüklükte bir minakop balığı avladığını belirterek, "15-20 önce bu büyüklükte bir balık böyle dikkat çekmezdi. Bu tür ve bu büyüklükte balıklara artık çok nadir rastlıyorsak bunun sebebi bilinçsiz avlanmadır" dedi. 

Vatandaşların sadece bakmakla yetindikleri ve kilogramı 20 milyon liradan satışa sunulan balığın ilçede muhtemelen alıcı bulamayacağını belirten Yahya Çarkacı, balığı fazla bekletmeden Samsun Balık Hali'ne göndereceğini söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2006 Salı 10:53:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?