3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Balıkçılar kira bedellerinden dertli

ORDULU BALIKÇILAR SU KİRA BEDELLERİNDEN DERTLİ

Ordulu balıkçılar deniz turizmi tehdidi nedeniyle ruhsatlandırmada yaşadıkları sıkıntıların çözülmesini istiyor.

Ordu İl Tarım Müdürlüğü tarafından Ordu'da balıkçılık potansiyeli, mevcut durumu ve çözüm bekleyen sorunları konusunda bir rapor hazırlandı. Buna göre, balıkçıların çözüm bekleyen sorunlarının başında su kira bedellerinin yeninden düzenlemesi konusun geldiği ortaya çıktı.

Raporda su ürünleri yetiştiriciliği yapan 41 işletmenin bulunduğu Ordu'da, balıkçılığın gerek avcılık gerek ticareti açısından istihdama önemli ölçüde katkı sağladığı kaydedildi. Bu işletmeler tarafından yıllık iç sularda 20 ton, deniz sahasında ise bin 200 tonu bulan üretim yapıldığının belirtildiği raporda, ancak balıkçılar için denizlerde turizm tehdidi nedeniyle ruhsatlandırmalarda yaşanan sıkıntılar büyük sorun teşkil ettiğinin altı çizildi.

Raporda ayrıca, su kira bedellerin bakanlık rayiçlerinde iç sularda 3.89 TL, denizde 158 TL olmasına rağmen İl Özel İdaresi tarafından bu rakamın iç sularda 16 TL ve denizde 370 TL olarak hesaplandığı ifade edildi. Raporun son bölümünde bu konuda büyük sıkıntılar yaşayan balıkçıların su kira bedellerinin tekrar düzenlenmesini ve avcılıkta artan mazot fiyatlarının desteklenmesine devam edilmesinin istendiği yer aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 13:04:04
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 14:16:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SELCUK GÜNDÜZ IP: 217.227.232.xxx Tarih : 17.03.2010 17:39:36

TÜRKIYE VE ORDUDA YAPILAN BU TÜR BALIK YETISTIRME SISTEMI DENIZLERI KIRLETTIGI ICIN ITALYADA YASAKLANMISTIR:ACABA BIZ NEDEN BU TÜR BALIKCILIGA TESVIK EDILIYORUZ.YETGILILER BU KONUYU BIR DAHA DÜSÜNSÜNLER