3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Balıkçılarda heyecanlı bekleyiş

BALIKÇILAR 'VİRA BİSMİLLAH' DEMEYE HAZIRLANIYOR

Ordu'da 1 Eylül itibariyle yeni av sezonuna başlayacak olan balıkçılar, onarımdan geçirdikleri ağlarını dualar eşliğinde gemilerine aktardı.

Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı Yalıköy beldesinde demirleyen balıkçılar, 1 Eylül tarihinde yeni balık sezonuna başlayacak. Yaklaşık 2 aydır tatilde olan ve bu sürede gemilerini ve ağlarını onarımdan geçiren balıkçılar, yeni sezon için ağlarını dualarla gemilerine aldı. Balıkçılar, sezon boyunca bir kaza yaşamamak için kurban kesti.

Atalarından, dedelerinden gelen geleneklere göre kurban kestiklerini belirten balıkçı Mustafa Mollaoğlu, "Her şeyimiz hazır. Bu sene fındık beklenenden az oldu. Karadeniz'in iki önemli geçim kaynağı fındık ve balıkçılık. Fındık yok diye yatmak yok. Fındık yoksa palamut var, istavrit var, hamsi var" dedi.

Bu sezonun iyi geçmesini ümit ettiklerini ifade eden Mollaoğlu, "Bu sezon eski günlere döneceğimizi umut ediyoruz. 20 bin kasa palamut, 10 bin kasa istavrit ve 3 bin ton hamsi tutmayı umut ediyoruz ve bu şekilde kotamızı doldurmak istiyoruz. Bizim ekibimiz 80 kişilik tayfadan oluşuyor. Biz gerçekten memleketin gözükmeyen kahramanlarıyız. Bu tayfaları altının içine koy, bunlar ille de denize gitmeyi istiyor. O muşambayı giyip suyun içinde balık tutmayı istiyor" diye konuştu.

BALIKÇILAR 'VİRA BİSMİLLAH' DEMEYE HAZIRLANIYOR
BALIKÇILAR 'VİRA BİSMİLLAH' DEMEYE HAZIRLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2010 Pazartesi 15:55:00
Güncelleme :30 Ağustos 2010 Pazartesi 16:12:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?