5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Başkan iddialı konuştu

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, amaçlarının batı normlarında bir şehir ortaya çıkarmak olduğunu belirterek, "Ordu gerçekten batı normlarında bir il olacak. Bunun iddiasındayız" dedi. 

Belediye Başkanı Seyit Torun, 2 yıllık görev süreleri içinde geleceğin Ordu'sunu ortaya çıkarmak amacıyla çalıştıklarını söyledi. Ordu'nun Karadeniz'in en az deforme olmuş ili olduğunu, her şeye rağmen doğallığını koruduğunu belirten Torun, "Ordu bölgenin en az deforme olmuş ili olduğu için göreve geldiğimizden bu yana özellikle mimari yapıyı düzeltmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar kesinlikle kat vermedik. Yapıları; imarı bozmadan, en ufak bir müdahale ettirmeden uygulamaya çalışıyoruz. Kentsel ve yeşil alanları süratle arttırıyoruz. Başlattığımız 'Ordu Renkleniyor' kampanyasıyla birlikte bu kez 'kumu bizden gerisi sizden' sloganıyla sıvasız evlerin sıvanmasını ve boyanmasını teşvik ediyoruz. Çünkü bugüne kadar sıvasız ve boyasız evlere ruhsat vermedik. Şehrin hava alabileceği, trafiğin rahatlayabileceği ortamlara kavuşturulması için yoğun bir yol çalışmamız var. İnşallah önümüzdeki günlerde şehirde oluşturduğumuz bazı mekan düzenlemeleriyle Ordu batı normlarında bir kent olacak" diye konuştu. 

Batı normlarında bir kent olabilmek için yapıyı donatmak gerektiğini hatırlatan Seyit Torun, planladıkları çalışmalar hakkında bilgiler de verdi. Cumartesi Pazarı'nın bulunduğu alana altı otopark, üstü pazaryeri, onun üstünde de bin 500 kişilik kongre ve toplantı salonu, onun üstüne de iş merkezleri yapmayı planladıklarını kaydeden Torun, bu proje için kredi görüşmelerinin sürdüğünü ve bir aksilik olmazsa yıl sonuna kadar temelini atacaklarını bildirdi. 

AB normlarında Balık Hali'nin inşaatının sürdüğünü de ifade eden Torun, Gazi Köprüsü ile İbrahim Fırtına Caddesi ve Soya Caddesi'nin bulunduğu alanları Antalya Konyaaltı'ndaki gibi insanların denizden istifade edebileceği, dinlenebileceği rahat ortamlar oluşturacaklarını söyledi. Başkan Torun, 20 yıl sonrası için Ordu'yu yaşam konforu artmış, caddeleri, sokakları, parkları, insanıyla bir ayar içinde, yaşamın kolaylaştığı ve bütün alt yapının tamamlandığı bir il olarak görmek istediğini de sözlerine ekledi.
.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2006 Pazartesi 12:41:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ercan akdin IP: 85.101.139.xxx Tarih : 12.06.2006 12:57:38
başkanımız güzel konuşmuş ama bunları herkes konuşuyor yıllardır.karadeniz sahil kesimine baktığımızda en güzel il ordu.ama gelin bakın en geride kalmışlardan biriside ordu . artık ilimizin lafa değil icraatlara ihtiyacı var.daha koca ordu spor kulubüne başkan olacak bir adayımız yok.