3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

BBP'den demokratlara çağrı

BBP'DEN DEMOKRATLARA ÇAĞRI

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu, Türkiye'nin artık 'darbe, cunta teşebbüslerinden' kurtulması gerektiğini belirterek, "Bütün demokratların bu tür darbeci zihniyetin karşısında yerini alması gerekir" dedi.

Gündoğdu, yaptığı açıklamada, Cumhuriyet dönemi boyunca 3 darbe, 1 muhtarı ve 1 post-modern darbe geçiren Türkiye'nin artık bu tür '3. dünyalık kompleksinden' kurtulması gerektiğini, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de (TSK) siyasetten elini çekmesi gerektiğini vurguladı. Gündoğdu, "Darbeci ve cuntacı fikir ve faaliyetler, ülkemiz demokrasisi için elbette en birinci sorundur. Bütün demokratların bu tür darbeci zihniyetin karşısında yerini alması gerekir. Demokratikleşmenin önündeki tüm engeller

kaldırılmalıdır. Demokratlar birleşin. Biz elinde silah olan bir siyasi parti istemiyoruz. Askerimiz göz bebeğimizdir, onun yıpranmasına elbette asla gönlümüz razı olmaz. Ama bunun yolu en başta askerin siyasetten elini çekmesinden geçer. Asker ülkeyi yönetme sevdasında olmamalıdır" dedi.

Sağlıklı demokrasinin sivil bir anayasa ile mümkün olabileceğini belirten Gündoğdu, bu konuda herkesi samimi olmaya çağırdı. Gündoğdu, "İstenirse yeni bir sivil anayasa yapılabilir. Bu konuda en başta hükümet olmak üzere tüm siyasi partiler ve kuruluşlar samimi olmalıdır. İleri demokrasilerde olduğu gibi tüm kurum ve kuruluşlar yerli yerine oturtulmalıdır. Şayet yeni anayasa yapılamayacaksa, hükümet kapsamlı bir anayasa değişikliği ile meclise gelmelidir. Değişiklik kapsamı sadece yargı, Danıştay gibi

konularla sınırlı kalmamalıdır. AB ülkelerinin hiçbirinde olmayan yüzde 10 seçim barajı ülkemizde hala niye vardır? Hükümet bu konuyu niçin hiç gündemine almamaktadır? Hükümeti bu konuda da demokrat ve adil tavır olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2010 Cumartesi 14:10:05
Güncelleme :28 Şubat 2010 Pazar 00:06:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?