3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

BBP'den Genelkurmay'a çağrı

BBP'DEN GENELKURMAY'A ÇAĞRI

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu, TBMM'deki kavgalı görüntülerin ana kaynağının Emine Erdoğan'ın başörtüsü sebebiyle GATA'ya alınmayışından kaynaklandığına dikkat çekerek, "Genelkurmay Başkanlığı bu rezalete son vermeli ve bu ayıp bitirilmelidir" dedi.

BBP camiası olarak, iktidar partisine mensup il genel meclisi üyesinin peygamber benzetmesini, Emine Erdoğan'ın başörtüsü sebebiyle GATA'ya alınmayışını ve MHP'li Osman Durmuş'un bu konuları TBMM'ye getirip siyasi polemik konusu yapmasını son derece çirkin bulduklarını belirten Gündoğdu, meclis çatısı altındaki görüntüleri 'siyasi seviyesizlik' olarak değerlendirdi. Türk milletinin olup biteni kaygıyla izlediğini kaydeden Gündoğdu, "AK Parti bugün iktidar partisidir. Yaptığı icraatlar muhalefet

tarafından elbette eleştirilecektir. Bizce de iktidarın eleştirilecek birçok yanlış icraatı vardır. Ama insaf edelim, ülkenin bir kurumu o ülkenin başbakanının eşini sırf başörtüsü yüzünden kuruma almıyor. Burada eleştirilmesi gereken, yanlışı yapan kurumdur. Yanlışı yapan kurum eleştirilecekken, sayın başbakanın eşi ve onun başörtülü olması siyasete malzeme yapılmaktadır. Bu tutumu doğru bulmuyorum, bu büyük bir ayıptır" dedi.

Meclisin iktidarı ve muhalefetiyle el birliği yaparak bireysel özgürlüklerin önünü açması gerektiğini, bir kişinin başörtülü olarak GATA'ya hasta ziyaretine bile gidemeyişinin çağ dışı ve totaliter bir anlayışın tezahürü olduğunu vurgulayan Gündoğdu, Genelkurmay Başkanlığı'nın 'bu rezalete' son vermesi ve bu ayıbın bitirilmesi gerektiğini ifade etti.

"EL BİRLİĞİ İLE SİVİL ANAYASA"

Gündoğdu, şöyle konuştu: "Geldiğimiz noktada ülkemizin en acil ihtiyacı sivil bir anayasadır. Muhalefetin, bu iktidar döneminde yeni bir anayasa yaptırmayız anlayışını demokrasimiz açısından tehlikeli bir tutum olarak görüyoruz. İşte mecliste yaşanan son olaylar da sanki meclisi çalışamaz hale getirmeye yönelik tahrikler olarak görülmektedir. Meclisi halkın gözünde kavgalı göstermeye ve küçük düşürmeye kimsenin hakkı yoktur. Hele hele milletvekillerinin buna hiç hakkı yoktur. Onun için gerek muhalefet, gerekse iktidar ölçülü ve seviyeli bir üslup içinde olmalıdır."

Kavgalı meclis görüntülerinin demokrasiye ve Türk milletine yakışmadığını, bu durumun demokrasi düşmanlarının ekmeğine yağ sürdüğünü, o sebeple meclisin itibarını zedeleyici davranışlardan kaçınılması gerektiğini ifade eden Gündoğdu, "Gün demokrasiyi ve millet iradesini savunma günüdür. Tüm demokratlar, ister iktidar tarafından yapılsın ister muhalefet tarafından yapılsın, isterse de herhangi bir kurum veya kişi tarafından ortaya konsun, bütün antidemokratik uygulamaların karşısında olmalı ve tarafını

açık seçik ortaya koymalıdır. Biz BBP olarak, demokrasinin din ve inanç hürriyetinin, fikir ve ifade özgürlüğünün ve hukukun üstünlüğünün tarafındayız. Durduğumuz yer, milletimizin hak ve hukukunun savunulduğu yerdir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2010 Cuma 15:15:02
Güncelleme :5 Şubat 2010 Cuma 16:40:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?