3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

BDH tıp fakültesi oluyor

BDH TIP FAKÜLTESİ OLUYOR

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hulusi Gürel, mevcut hastanelerin tıp fakültesiyle ortak kullanımı konusunda en yakın seçeneğin Boztepe Devlet Hastanesi olduğunu açıkladı.

Prof. Dr. Hulusi Gürel yaptığı açıklamada, Tıp Fakültesi'nin gelişim süreci ve yapılması planlanan projelerle ilgili bilgiler verdi. Ordu'da üniversite hastanesi gibi 3. basamak sağlık hizmetlerinin bulunmasından dolayı her yıl yaklaşık 400 milyon TL'lik bir paranın il dışına kaçtığını belirten Prof. Dr. Gürel, bir an önce tıp fakültesi hastanesini hayata geçirerek bunun en az yarısının dışarıya çıkmasını önlemeye çalıştıklarını kaydetti. Bütün uğraşlara rağmen yeni bir hastane binası için izin çıkmadığını bu nedenle mevcut binaların tıp fakültesiyle ortak kullanımının gündeme geldiğini belirten Gürel, "Ne yazık ki, Devlet Planlama Teşkilatı'ndan (DPT) yeni bir hastane için izin alınamadı. Bu durumda elimizde iki seçenek var. Mevcut binalar tıp fakültesine devredilecek ya da yeni bir bina bulunacak. Daha önce Boztepe Devlet Hastanesi ve özel bir binanın devri konusu gündemdeydi. Ancak özel hastane şuan tamamen gündemden çıktı. Öyle sanıyorum ki, bu bina Ordu Üniversitesi'ne alınabilseydi çok büyük kazançlar sağlanabilecekti. Hastane açıldıktan sonra bizim bu düşüncemizi takdir etmeyen kimse görmedim. Ne kadar doğru bir işin peşinde olduğumuzu herkes gördü. Ama kaçtı. Bunu artık konuşmanın hiçbir anlamı kalmadı. Mevcut bir hastane elde edemezsek ne yapacağız? Şuan üzerinde çalıştığımız bir proje daha var. Kendi merkez kampüsümüz içerisinde bir binayı hastaneye dönüştürerek devam etmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı tarafından diğer üniversitelerde uygulanan ortak kullanımlarla ilgili çalışmaların sürdüğünü ve bu kapsamda en yakın seçeneğin Boztepe Devlet Hastanesi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Gürel, şöyle konuştu: "Seçenekler arasında Boztepe Devlet Hastanesi ve Ordu Devlet Hastanesi var. Sağlık Bakanlığı'nın Ordu Devlet Hastanesi'nin ortak kullanımı konusunda bir görüşü var. Bize Sakarya ve Rize Üniversiteleri örneklerini gösteriyorlar. Tabi ki konuyu derinlemesine bilmeyenlere hoş geliyor. Ne kadar güzel bir şey ve hazır bir hastane olarak görülüyor. Tabi ki, çözüm noktasında biz hiç bir anlayışa karşı değiliz. Ancak ortak kullanımın çok ciddi mekan sorunlarını beraberinde getiriyor. Bu hastaneler kendi içerisinde zaten çok sıkışık. Kendisine dahi yetmiyor ki, ek bina çalışması içerisinde. Çok temel sorunları var. Mali ve idari konular nasıl paylaşılacak. Ancak biz Sakarya ve Rize örneğinde olduğu gibi özel protokole 'evet' diyoruz. Çünkü ileriki dönemde hastane hizmet binası yapılan protokoller kapsamında daha sonra başka bir yere giderek bina tamamen tıp fakültesine kalacaktır. Bir diğer örnek Kocaeli örneği. 1995 yılında üniversitenin SSK binasında ortak kullanımı oldu. Her şeyi ayrı yaptılar. Hastaneye gelen tıp fakültesine gelen ayrı ücret ödedi. Böyle 5 yıldan fazla uyumlu bir çalışma içerisinde götürdüler. Sonra tamamen tıp fakültesine devredildi. Şuan en yakın seçenek Boztepe Devlet Hastanesi'nin tıp fakültesine devredilmesi ve makul süre içerisinde ortak kullanılması. Daha sonra Sağlık Bakanlığı'nın kadrosunu çekmesi herkes için makul bir seçenek olarak duruyor."

BDH TIP FAKÜLTESİ OLUYOR
BDH TIP FAKÜLTESİ OLUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 16:54:02
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 17:07:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yeliz çakır IP: 88.255.36.xxx Tarih : 8.01.2010 10:05:04

Güzel Ordumuz için güzel haberleri (Tıp Fakültesi, teleferik, Fatsa-Ordu yat seferleri, turizm vs.) okuyor, ancak bir türlü eyleme geçemiyoruz. Milletvekilleri ve yetkililerin konu üzerinde yoğunlaşarak bir an önce harekete geçmesini istiyor ve bekliyoruz.