3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Binicilik tesisleri ilk meyvesini verdi

BİNİCİLİK TESİSLERİ İLK MEYVESİNİ VERDİ

Ordu'nun Ünye ilçesindeki Binicilik Tesisleri'nde bulunan atlardan bir tanesi bir tay dünyaya getirdi.

Ünye Belediyesi'nin Günpınar köyünde bulunan Binicilik Tesisleri'nde 3 adet Canik cinsi yerel atlardan biri ilk meyvesini verdi.

Tesisler bünyesinde toplam 17 at bulunurken, bunlardan belediyeye ait 6 attan biri ilk tayını doğurdu. Ayrıca yaklaşık 15 gün içersinde, pony cinsi midilli atlardan birisi daha dünyaya gelecek.

Böylelikle binicilik tesisleri iki yeni üyesine kavuşmuş olacak. Binicilik tesisleri ahırlarında yaklaşık bir hafta önce dünyaya gözlerini açan Şafak Yıldızı adlı minik tayın rutin sağlık kontrollerini yapan Belediye Veteriner Hekimi Adnan Çalışkan, “Belediyemize ait binicilik tesislerimizde bulunan 17 attan 6'sı belediyemize ait. Bu altı attan bir tanesi bir hafta önce sağlıklı bir tay dünyaya getirdi. Ayrıca pony türü midilli atlarımızdan bir tanesinin doğumu 15 gün içersinde gerçekleşecek. Yeni doğan tayımız sabaha karşı doğduğu için Şafak Yıldızı adını taktık. Şu an rutin sağlık kontrollerimiz sonucunda tesislerimizin yeni üyesinin hiçbir sağlık sorununun olmadığı görüldü” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 20:03:05
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 09:09:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?