3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Bolaman'da heyelan

BOLAMAN'DA HEYELAN  (TEKRAR)

Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı Bolaman beldesinde sağanak nedeniyle meydana gelen heyelanda 3 işyeri toprak altında kaldı.

Olay sonrası Samsun-Ordu Karayolu trafiğe kapandı. Heyelan öncesi 'Panço' isimli köpek aşırı havlamasıyla çok sayıda insanın hayatını kurtardı.

İlçede devam eden sağanak yağış nedeniyle beldenin çıkışında zeminin yumuşaması nedeniyle heyelan oluştu. Samsun-Ordu Karayolu kenarında bulunan büfe, berber ve bir kahvehane toprak altında kalarak karayoluna sürüklendi. Heyelan ve sürüklenen işyerlerinin enkazı karayolunu trafiğe kapatırken, büyük bir facianın eşiğinden dönüldü.

Heyelan bölgesine çok sayıda iş makinesi sevk edildi, geniş güvenlik önlemleri alındı. Bölgenin çeşitli noktalarında heyelan riski sağanak nedeniyle artarken, Samsun'dan Ordu İstikametine karayoluyla geçişler durduruldu. Fatsa ilçesine kadar gidebilen araçlar, burada bekletilmeye başlandı. Ordu istikametinden gelen araçların, kontrollü olarak Samsun istikametine geçişleri sağlanıyor. İşyerlerinde ve kahvehanede bulunan vatandaşlar ise şans eseri ölümden son anda kurtuldu. Panço isimli köpeğin aşırı havlaması karşısında sokağa çıkan vatandaşlar heyelanı görünce canlarını kurtarmayı başardı.

Yaşadığı olayı anlatan büfesi toprak altında kalan Mustafa Kurt, köpeğin havlamasıyla dışarı çıktığını ve işyerlerine su geldiğini gördüğünü belirterek, "O sırada bölgeye gelen vatandaşlarla birlikte duvarları kırıp dolan suyun akmasını sağlamak istedik. Ancak kısa sürede toprak kaydı ve biz hemen oradan kaçarak canımızı zor kurtardık" dedi.

Bolaman Kale Mahallesi Muhtarı Fahri Odabaş, beldede bulunan Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Süleyman Alptekin'e ait 'Panço' isimli köpeğin heyelanı hissederek aşırı havlamasından sonra birden toprak kaymasının meydana geldiğini kaydetti. Heyelanın ardından Fatsa Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer beldeye gelerek inceleme yaptı.

BOLAMAN'DA HEYELAN  (TEKRAR)
BOLAMAN'DA HEYELAN  (TEKRAR)
BOLAMAN'DA HEYELAN  (TEKRAR)
BOLAMAN'DA HEYELAN  (TEKRAR)
BOLAMAN'DA HEYELAN  (TEKRAR)
BOLAMAN'DA HEYELAN  (TEKRAR)
İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2010 Cumartesi 02:09:01
Güncelleme :17 Temmuz 2010 Cumartesi 09:17:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?