4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

Böyle yol görülmedi

ORDU'DA İLGİNÇ DUBLE YOL

Ordu'da, Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak olan duble yol ortasında kalan 3 katlı 2 bina sebebiyle ilginç bir görüntü oluştu.

Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak olan duble yolun ortasında kalan ve istimlak edilemeyen 3'er katlı 2 bina, sürücülere zor anlar yaşatıyor. Duble yol, iki evin istimlak edilmemesi yüzünden sert bir virajla kesiliyor. Virajın ardından daralan yol uzaktan bakıldığında yılan gibi kıvrılmış bir yol haline dönüşüyor. Karayolları, tehlike oluşturan bu duruma 'Daralan yol ve hız sınırı 30' tabelasıyla geçici bir çözüm buldu.

Duble yolun 15'inci kilometresinde yer alan evlerin sahipleri Mehmet Öztürk ve Uğur Beyazıt Karayolları'nın kendilerine hiçbir tebligat yapmadan yolu yapıp geçtiklerini belirttiler. Uğur Beyazıt, "Bize hiç tebligat yapılmadan yolu yaptılar. Sözlü olarak istediler ama ben vermedim, çünkü evin ruhsatı vardı. Bu yolda diğer evlerin ruhsatı yoktu. İstimlaka karşı değiliz. Evin parasını verirlerse veririm. Ya da yenisini almadan evimin yıkılmasına izin vermem. Yeniden inşaat yapacak duruma düşersem Avrupa

İnsan Hakları Mahkemesi'ne giderim. Bakalım, Mart ayında para verilecek dendi, sözlerini tutacaklar mı göreceğiz" dedi.

Ev sahibi Mehmet Öztürk ise, evleri yolun ortasında kaldığı için tehlike ile burun buruna yaşadıklarını belirterek, "Kamulaştırma yapılıp paramız ödendikten sonra biz de başımızın çaresine bakacağız. Şu ana kadar bizden evi isteyen olmadı. Daha yasal olarak tebligat bile yapılmadı, kimse evi boşaltın falan demedi" diye konuştu.

ORDU'DA İLGİNÇ DUBLE YOL
ORDU'DA İLGİNÇ DUBLE YOL
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2011 Salı 10:02:01
Güncelleme :18 Ocak 2011 Salı 19:19:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?