3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Boztepe'ye yeni tesis

BOZTEPE'YE YENİ TESİS

Ordu'da 450 metre yükseklikteki Boztepe'de bulunan tesisin yıkılarak yerine 500 kişi kapasiteli ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan onaylı 1. sınıf yeni ve modern bir turistik bir tesis yapılacağı açıklandı.

Bir süredir Ordu kamuoyunun gündeminde olan, Boztepe'de halka açık modern bir turistik tesis yapılması konusunda bir adım daha atıldı. Ordu İl Genel Meclisi’nce alınan karar gereği İl Encümeni tarafından, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan Boztepe'deki arazi üzerinde bulunan mevcut tesisin yıkılarak yerine yeni bir turistik tesis yapılması karşılığında 10 yıl süreli olarak kiraya verilmesi için ihaleye çıkıldı. Açılan ihaleye tek isteklinin katılması sebebiyle tekrar yapılan ihale neticesinde ihaleyi kazanan Avcı Turizm İnş. Tah. San. Tic. A.Ş. ile İl Özel İdaresi arasında sözleşme imzalandı.

Boztepe'ye yeni bir tesis yapılması çalışmalarını değerlendiren ve konu ile ilgili bir takım bilgiler veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz, İl Genel Meclisi’nde alınan karar gereği ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalandığını ve Boztepe'deki mevcut tesisin yıkılmasıyla 2 katlı, toplam bin m2'lik kapalı alana sahip, yöre mimarisine uygun, tipik Ordu evlerini de andıran dışı taş ve ahşap kaplamalı, kapı ve pencereleri ahşap olan, zeminden ısıtmalı ve deprem yönetmeliğine uygun 500 kişi kapasiteli bir bina yapılacağını belirtti. Yılmaz, binadan engelli vatandaşlarında yararlanabilecek nitelikte katlar arasında asansör sistemi olacağını ve onların kullanımına uygun klozet ve lavabolar yapılacağını vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 14:10:05
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 14:22:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?