3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Bu plajlarda denize girmeyin!

ORDU'DA 4 PLAJ KİRLİ ÇIKTI

Ordu'da İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 13 plajda yapılan ölçümlerde, 4 plajda deniz suyunun kirlilik sınırının üzerinde olduğu belirlendi.

Aşırı yağışlarının ardından gelen sıcaklarla beraber denize girenlerin sayısında artış yaşanırken, İl Sağlık Müdürlüğü haziran ayı deniz suyu tetkiklerini tamamladı. Yapılan laboratuar çalışmalarında, toplam 13 plajdan su örnekleri alan ekipler, bunları tahlillere gönderdi.

Yapılan araştırmalarda Fatsa ilçesinde bulunan Dolunay ve Ünye ilçesinde bulunan Mavi Deniz, Uzunkum ve Gölevi Plajlarında deniz suyunun insan sağlığına zararlı olduğu tespit edildi. Merkez, Ünye, Gülyalı, Perşembe ve Fatsa'da bulunan toplam 9 plajda ise deniz suyunun insan sağlığına zarar verecek derecede kirli olmadığı tespit edildi. 2010 yılı Haziran ayına ait deniz suyu sonuçları Su Kirliliği Yönetmeliği'nin rekreasyon amacıyla kullanılan standart değerlerine göre streptococ 100'ün üzerindeki değerler bozuk olarak kabul ediliyor. Buna göre, kirli ve temiz kabul edilen plajların fecal streptokok değerleri şöyle çıktı: "Gülyalı Küçük Ev Plajı 15, Mavi Dünya Plajı 12, Merkez Ada Restoran Plajı 12, Perşembe Üçer Kampink Plajı 46, Efirli Polis Kampı Plajı 62, Aktaş Plajı 5, Perşembe Çaka Beyaz Kum Plajı 94, Çaka Taflan Plajı 10, Fatsa Dolunay Plajı 102, Ünye Mavi Deniz Kumsal Plajı 102, Uzun Kum Plajı 115, Gölevi Kumsal Plajı 130, Çınarsuyu Plajı 80."

Sürekli kontrollerin yapıldığı plajlarda kirli çıkanlar için bulunduğu belediyelerin Sağlık Grup Başkanlığı tarafından uyarıldığı ve gerekli önlemlerin alınacağı bildirildi. Yetkililer bir sonraki tahlile kadar bu plajlara girilmesinin bir sakıncasının olmadığını belirtti. Yaz boyunca aylık periyotlar halinde deniz suyu analizleri yaptırılarak halkın bilgilendirilmesine devam edileceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2010 Cumartesi 12:56:01
Güncelleme :3 Temmuz 2010 Cumartesi 13:10:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?