5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Bunun adına emek derler

Ordu El Sanatları Derneği (El-San) Başkanı İhsan Gürdal, ağacı yakma-dağlama yöntemiyle 220 bin darbelik çiçek tablosu yaptı. 

1972 yılından bu yana halk müziği ve el sanatlarıyla ilgilenen El-San Başkanı İhsan Gürdal, ağaç üzerinde kızgın iğne darbesiyle yakma-dağlama yöntemiyle yaptığı tablolarıyla dikkat çekiyor. Gürdal, uzun uğraşlar sonunda tasarımı kendisine ait olan 'saksıdaki çiçek' tablosunu 220 bin iğne darbesiyle tamamladı. İğne darbesi dışında başka bir aletin kullanılmadığı tablo görenlerin büyük ilgisini çekiyor. Gürdal'ın bu tablonun yanı sıra 180 bin darbelik 'fındık dalı' tablosu ile 160 bin darbelik 'Atatürk' tablosu da bulunuyor. 

Yaklaşık 35 yıldır el sanatlarıyla ilgilendiğini belirten El-San Başkanı İhsan Gürdal, tablolarında kullandığı objelerin tamamen kendi hayal dünyasında canlandırdığı özgün tasarımlar olduğunu belirtti. Kızgın iğneyle ağaç yakma-dağlama yönteminin uzun bir emek ve sabır istediğini belirten Gürdal, "Bizim bu tür çabalarımız geleneksel el sanatlarımızın kaybolmaması için bir çalışmadır. Teknolojinin korkunç gelişimi karşısında baş edecek değiliz ama biz, bizim kültürümüzün bir parçası olan bu el sanatlarımızın kaybolmaması için teknolojiye direniyoruz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2006 Pazartesi 11:34:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?