4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

Büyüklerin inadı okulsuz bıraktı

BÜYÜKLERİN İNADI OKULSUZ BIRAKTI

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Fatsa ilçesi Kösebucağı beldesinde yapılmak istenen ancak belde sakinlerinin yer seçimi konusunda ihtilafa düşmesi sebebiyle 5 yıldır yapılamayan ilköğretim okulu sorununa el koydu.

Vali Orhan Düzgün, 5 yıldan buyana çözülemeyen okul yeri sorununa çözüm getirmek amacıyla beldeye bir ziyarette bulundu. Beraberinde, Vali Yardımcısı İsmail Küreci, İl Genel Meclisi Başkanı Engin Tekintaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun, Bayındırlık Ve İskan Müdürü Bulut Çubuk İle Birlikte Fatsa'nın Kösebucağı beldesine giden Vali Orhan Düzgün'ü belde girişinde Fatsa Kaymakamı M.Selman Yurdaer, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kadir Söylemez, Kösebucağı Belediye Başkanı Mustafa Çolak, Fatsa İl Genel Meclisi Üyeleri İle belde halkı karşıladı.

Vali Orhan Düzgün ve beraberindekiler, ilk önce beldenin girişinde bulunan Yavuz Selim Mahallesi'ndeki eski okul yerini inceledi. Burada 1992 yılında kapatılan 2 adet eski okul binasının bulunduğu araziyi inceleyen Vali Düzgün, arazinin durumu hakkında Kösebucağı Belediye Başkanı Mustafa Çolak, İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun, Bayındırlık ve İskan Müdürü Bulut Çubuk ile diğer ilgililerden bilgi aldı. Daha sonra Kösebucağı beldesinin Müezzinoğlu Mahallesi'nde okul yeri olarak Fazlı Uzun isimli şahsa ait arazide inceleme yapan Vali Orh n Düzgün, arazinin durumuyla ilgili yetkilerden bilgi aldı. Vali Düzgün, son olarak beldenin İslamdağ tarafında yer alan Fatih Mahallesi'ndeki eski okul yeri ile Halil Dursun'a ait arazide incelemelerde bulundu.

KÖHNE BİNADA EĞİTİM

Beldedeki okul yeri incelemelerinin ardından öğrencilerin halen öğrenim görmekte olduğu eski belediye hizmet binasında eğitim-öğretim veren Kösebucağı İlköğretim Okulu binasında incelemelerde bulunan Vali Düzgün, okul içinde yer alan derslikleri ve birimleri tek tek gezdi. 144 öğrencisi bulunan okulun mevcut binasına ilişkin olarak Vali Orhan Düzgün, "Böyle bir fiziki mekanda çocuklarımıza sağlıklı bir eğitim verebilme şansı yoktur. Bir an önce yer tespitini yaparak, burada öğrenim gören yavrularımızı modern derslikler ve sıcak bir okul yuvasına kavuşturacağız" dedi.

"HATIRALARLA AVUNMAYIN"

İncelemelerinin ardından, okulun karşısında bulunan Kösebucağı Belediyesi'ne geçen Vali Düzgün, burada 5 mahalle ve 2 köy muhtarı, okul yeri için uygun arsası olan vatandaşlar ve beldenin ileri gelenleriyle bir toplantı yaptı. İhtilaf sebebiyle okul yapılamaması ve 144 öğrencinin eski belediye binasında eğitim ve öğretim görmesinden rahatsız olan Vali Düzgün, tüm tarafların katılımıyla 15 Şubat 2011 tarihinde son bir toplantı yapılacağını ve bu toplantıda nihai kararın verileceğini söyledi. Vali Düzgün,

"Öncelikle önümüzdeki hafta, Fatsa İl Genel Meclisi üyelerimizin, muhtarların, belediye başkanının, Milli Eğitim, Özel İdare ve Bayındırlık Müdürlüğümüzün katkısı ile oluşacak karara herkesin saygı göstermesini istiyorum. Burada hepiniz bir taraf olabilirsiniz. Hepiniz burada doğmuş, büyümüşsünüz. Kiminiz o okulda, kiminiz bu okulda okumuşsunuz, o binalarda hatıralarınız var. Herkes kendi okuduğu okulun, tekrar cıvıl cıvıl olmasını, yaşamasını ister. Herkesin okuduğu okulun binasına duygusal bir bağının olması normaldir. Ancak, biz sizlerle Kösebucağı için en doğru kararı vermek istiyoruz" diye konuştu.

"800 OKUL KAPALI"

Ordu'da 800 civarında okulun öğrenci azlığından dolayı kapatıldığını kaydeden Vali Düzgün, "Kösebucağı İlköğretim Okulu'nun 144 öğrencisi var. Buranın bir taşıma merkezi olabilmesi için okulun iyi bir konumda olması bu okulun yaşaması için gereklidir. Ordu'da 800 civarında köy okulumuz kapalı durumda. Kösebucağı İlköğretim Okulu'nun da 10 sene sonra kapanmaması gerekiyor. 3-5 sene idare edersiniz ama 10-20 sene sonra da bu okulun yaşaması için okulun en iyi yerde, en cazip yerde, ulaşımı en düzgün yerde yapılması gerekir. Ona göre bir değerlendirme yapacağız" şeklinde konuştu.

Belde sakinleri ise yıllardır çözüme kavuşturulamayan okul yeri problemine el atan Vali Orhan Düzgün'e gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederek, beldedeki okul yeri sorunun en makul ve mantıklı bir şekilde çözüme kavuşacağına inandıklarını ve alınan karar saygılı olacaklarını söylediler.

BÜYÜKLERİN İNADI OKULSUZ BIRAKTI
BÜYÜKLERİN İNADI OKULSUZ BIRAKTI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2011 Salı 17:09:05
Güncelleme :8 Şubat 2011 Salı 17:33:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?