27
Nisan
2024
Cumartesi
ORDU

Çambaşı Yaylası'na bin kişilik cami

Ordu'nun en büyük yaylalarından olan Çambaşı yaylasında bin kişinin aynı anda namaz kılabileceği cami açılışa hazır hale getirildi.

Cami 17 Temmuz Cuma günü ibadete açılacak.
8 Eylül 2003 günü temeline ilk harcı konulan, sadece Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında çalışılarak 6 yılda tamamlanan ancak çalışma günleri toplandığında 18 ayda bitirilen camide aynı anda bin kişi namaz kılabilecek. Ordu Gazeteciler Derneği'nde konuyla ilgili bir açıklama yapan Çambaşı Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Celal Şahin, caminin 17 Temmuz Cuma günü ibadete açılacağını belirtti. Caminin yapımında merhum İbrahim Köksal ve varisleri, iş adamı Mustafa Poyraz, Muzaffer Yüce, İsmet Şenocak olmak üzere birçok vatandaşın katkısının bulunduğunu kaydeden Şahin, "Camimiz eski caminin yanına yapılmış, abdesthane, tuvalet, lojman onarımı, çevre düzeni ve duvarı olmak üzere hepsi yeniden yapılmıştır.

Uzun bir süre Çambaşı yaylasında camiye ihtiyaç kalmamıştır. Caminin minaresi merhum İbrahim Köksal ve varisleri tarafından özel olarak yaptırılmıştır. Cuma günü ibadete açıldıktan sonra namaz çıkışı misafir cemaatimize, Özel Ordu Koleji sahibi Orhan Öztürk ve Cavit Köksal tarafından yemek ikram edilecektir" dedi.


Şahin, açılışta Ordu'nun tanınmış hafızları tarafından Kur'an-ı Kerim ve mevlit okunacağını da sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 18:16:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?