5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Çamsan'da hukuk savaşı

Ortadoğu ve Balkanlar'ın 1., dünyanın 4. büyük MDF üreten tesisi Çamsan'da, ortaklar arasındaki hukuk mücadelesi sürüyor. 

2004 yılı Mart ve Ağustos aylarında yapılan genel kurullarda yüzde 37.68 hisseyi elinde bulunduran Bodur Grubu ile yüzde 16.10 hisseyi temsil eden Aztaş Grubu'nun ortak hareket ederek, yüzde 46 hisseye sahip Poyraz Grubu'nu yönetimden düşürmesinin ardından başlayan mahkeme süreci yeni bir aşamaya girdi. Ordu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Bodur ve Aztaş Grubu üyelerinin çokluğunda alınan 3 kararı iptal etti. Mahkeme, şirket merkezinin Ordu'dan İstanbul'a taşınmasına yönelik yönetim kurulu kararı ile vefat eden Yüksel Poyraz'ın yerine yönetime alınan Kemal Yüzer'in üyeliğinin iptaline karar verdi. 

Aynı mahkeme, 20 Temmuz 2005 tarihinde yapılan yönetim kurulu toplantısında alınan kararları da geçersiz kabul ederek, Altan Bodur'un yönetim kurulu başkanlığına ihtiyati tedbir kararı getirdi. Alınan tüm bu kararlar Ordu Ticaret Sicil Memurluğu'na bildirildi.

GENEL KURUL ÇAĞRISI
Atlıhan Otel'de avukatları Murat Poyraz, Sedat Aksakallı, Murat Hazinedar ve Rıdvan Yalçın ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek, Poyraz Grubu'nu temsilen mahkeme kararlarını değerlendiren şirket ortaklarından Hakan Poyraz, Çamsan yönetiminin aldığı tek yanlı kararların mahkemelerden geri dönerek hukuk duvarına çarptığını söyledi. Poyraz, son 2 yıldır yaşanan gelişmeler sırasında Türk mahkemelerine ve Türk adaletine olan güvenlerini her zaman koruduklarını belirterek, "Artık karşılıklı saygı, sevgi ve güvenin kalmadığı bir ortamda ortaklıktan ayrılmak şart olmuştur. Bu kararlılığımızı sürdürmekteyiz. Yaşanan olaylar Poyraz Grubu'nu hep haklı çıkarmıştır. Çamsan'ın ortaklarının artık aynı masa etrafında toplanması mümkün değildir. Şirketin geleceği açısından bölünmekten başka çare yoktur" dedi. 

26 yıl Çamsan Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Yüksel Poyraz'ın tarladan aldığı Çamsan'ı dünyanın sayılı şirketleri arasına soktuğunu ve sürekli yatırım yaptığını belirten Hakan Poyraz, "Son 2 yıldır mevcut yönetimin en küçük bir yatırımı görülmemektedir. Çamsan giderek zarar etmekte, adeta batmaya doğru gitmektedir. Çamsan meselesi Ordu'nun meselesidir. Bu şirkete Ordulu sahip çıkmalıdır" dedi. 

Öte yandan, basın toplantısına katılan Poyraz Grubu'nun avukatları, şirket ortaklarına genel kurul çağrısı yaptı.
.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2006 Çarşamba 20:35:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?