3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Çaya ilk dönemi değerlendirdi

ÇAYA İLK DÖNEMİ DEĞERLENDİRDİ

Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Çaya, 2009-2010 eğitim-öğretim yılının ilk dönemini çok iyi geçirdiklerini belirterek, “En çok önem verdiğimiz şey, öğrencilere okuma alışkanlığını kazandırmak” dedi.

Fatsa Milli Eğitim olarak büyük bir camia olduklarını belirten Yusuf Çaya, “21 bin 348 öğrenci, bin 200 kadar da öğretmen mevcudumuz var. Birinci kanaat döneminde çok güzel bir dönem geçirdik ve bu dönemde en çok önem verdiğimiz şey öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak oldu. Bunun için geçtiğimiz günlerde dershanelerle ve okul müdürleriyle beraber bir toplantı yaptık. Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen bir projemiz. Başarı için el ele projesi çerçevesinde okul müdürleri ve öğretmenler el ele verip Fatsa'da eğitimi nasıl başarılı bir hale getiririz diye sık sık toplantılar yapıyoruz. Okullarda da sık sık sınavlar yapılıyor ve diğer faaliyetler yürütülüyor. Bunun neticesini geçen yıllarda aldık. Fatsa ilçeler bazında birkaç yıldır eğitim ve öğretimde 1.sırada, 3 yıldır bu başarıyı sürdürüyoruz. Biz bu başarımızı sürdürmek için de 1.dönemde yaptığımız faaliyetleri 2.dönemde de daha etkin bir şekilde sürdüreceğiz” diye konuştu.

Fatsa'nın hinterlandı ile büyük bir il konumunda olduğunu ifade eden Çaya, “İlçemizde her yıl 600- bin 200 arası öğrenci sayısı artıyor. Bu öğrenci mevcudunun artmasıyla beraber derslik ihtiyacı da oluyor. Şu anda ilköğretim okullarımızın normal öğretime geçmesi için 81 dersliğe ihtiyacımız var. Bu yıl itibariyle Dolunay bölgesine 32 derslikli bir ilköğretim okulu yapılması için faaliyetlerimiz sürüyor. İnşallah 2010 yapım programına alınacak. Bu okul 2009 yapım programına alınmıştı ama 2010 yapım programına sarktı. Ayrıca Meşebükü İlköğretim Okulu, Kösebucağı İlköğretim Okulu yapım programında. Bu okullarımızı bitirmeyi amaçlıyoruz. Bunların yanında boş olan okul müdürlüklerimize yakında atama yapılacak. Akabinde de müdür baş yardımcılıklarına ve müdür yardımcılıklarına da atamalar yapılacak ve idari boşluklar kapanacak” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 12:55:03
Güncelleme :2 Şubat 2010 Salı 13:07:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?