3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

ÇEKÜL, HES'lere karşı çıktı

ÇEKÜL, HES'LERE KARŞI ÇIKTI

ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Doğu Karadeniz'deki ırmaklar üzerinde yapılması konusunda büyük tartışmaların yaşandığı hidroelektrik santrallerine (HES) karşı olduklarını belirterek, "Evet karşıyız. Çünkü danışılmadan yapılıyor" dedi.

ÇEKÜL Vakfı Başkanı Metin Sözen, Ordu Valisi Orhan Düzgün'ü ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz'de başlatılan HES projelerinin 'bir araya gelinerek ortak alınan karar' olmadığını ve danışılmadan yapılan her şeye karşı olduklarını belirtti. Kendilerinin öncelikle Karadenizlinin yanlış yapmasını önlemeye çalıştıklarını kaydeden Sözen, "Karadeniz'i önce kendi insanı tahrip etti. Yerleşim yerlerinin yanlış olduğunu, yol politikalarının yanlış olduğunu yıllardır söylüyoruz. Türkiye'de

yakın, orta ve uzun vadede yapılacak planlamada, yerine koyulamayacak tahribatların yapılması halinde gelecek nesillere bırakılacak hiçbir şey kalmayacak. Bu konuda bencil davranmamalıyız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 13:42:05
Güncelleme :8 Mayıs 2010 Cumartesi 21:46:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
TUĞRUL İLHAN IP: 81.215.80.xxx Tarih : 7.05.2010 21:19:54

Evet ÇEKÜL . sizi sonuna kadar destekliyoruz. Tek güvencemiz Sayın Valimiz Orhan Düzgün. Turizmci bir geçmişi olduğunu duydum. Tarihe ve doğaya ne kadar hayran olduğunuda Ordu'ya olan bakışından açıkca görebiliyoruz zaten. Sayın Valimiz bu güzelliğin kartpostallarda kalmasına izin vermeyecektir.

Karadenizin doğal güzelliği yok olacak gibi gözüküyor. En azından işi bilenler öyle diyor. Benim de ne mantığım, nede vicdanım o güzelim yerlerin ileride uzun vadeli kullanılamayacak bir yatırım için yok edilmesine elvermiyor. Daha doğrusu şimdiye kadar baraj kurulupda o barajın olduğu bölgede ekosistemin daha gelişip güzelleştiğini gösteren ne bir belgesel, nede bir kitap okumadım. Hal böyle iken sanki ekonomimiz çok düzgün imiş gibi bir sürü parayı da oralara yatırmak akıllı işi gibi gelmiyor bana. Birde bu baraj yapılan dereler illede baraj yapılabilecek kapasiteye sahip değil ki, yada buna da bakılmıyor. ufak bir dere ise bile hemen baraj projesi gündeme geliyor. Yakındır. bizim oğlanın çüküne de baraj kurmaya kalkarlarsa hiç şaşırmam. Gölköylü