3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Çiftçiye önemli uyarı!

ORDU'DA TARIMSAL MAKİNE HİBE BAŞVURULARI BAŞLADI

Ordu'da kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı çerçevesinde gerçekleştirilen makine ve ekipman alımlarında yüzde 50 hibe yardımı başvuruları başladı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından tarımsal faaliyetler için yeni teknolojilerin çiftçiler tarafından kullanımının yaygınlaştırarak daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda, bedenen çalışan çiftçilerin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek amacıyla makine ve ekipman alımının desteklenmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Hibe desteği kapsamında çiftçiler için ihtiyaç duyulan arıcılık makine ve ekipmanı, balya makinesi, basınçlı sulama sistemi kurulması, canlı balık nakil tankı, çayır biçme makinesi, el traktörü, motorlu tırpan, pülverizatör, patates söküm makinesi, silaj makinesi, soğuk hava tesisatlı tasıma aracı, süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, yem hazırlama makinesi ile koyun kırkma makinesi başta olmak üzere makine ve ekipmanlardan sadece 1 adet makine ekipman alımı için başvuru yapılabilecek.

Hibeye esas makine ve ekipman alım tutarı bireysel başvurular için makine-ekipman başına en fazla 50 bin TL, tüzel kişiler için ise en fazla 100 bin TL olacak. Basınçlı sulama sistemleri için tarla içi sulama ekipmanlarına da destek verilecek. Basınçlı sulama sistemi için hibeye esas mal alım tutarı, bireysel başvurularda en fazla 100 bin TL, tüzel kişilerde ise 200 bin TL olarak belirlendi.

Makine ve ekipman alımlarında hibeye esas tutarın yüzde 50'si hibe olarak karşılanacak. Hibeden yararlanmak üzere makine ekipman alımı için başvurular 3 Mayıs 2010 tarihinde sona erecek. Belirtilen makine ve ekipmanın aynısını daha önce almayan ve hibeden yararlanarak makine ekipman almak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin İl Tarım Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri gerekiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2010 Salı 14:50:05
Güncelleme :30 Mart 2010 Salı 15:03:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?