3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Cinayet zanlılarına ceza yağdı

MEDYA PATRONU CİNAYETİNDE CEZA YAĞDI

Ordu'da, İstanbul Channel'ın eski sahibi ve Ordu Televizyonu'nun (ORT) imtiyaz sahibi Osman Güzelsu ve fındık ticareti yapan Remzi Karaaslan'ın öldürüldüğü davada, bir kişi müebbet hapse, 2 kişi toplam 28 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ordu'da 2008 yılının aralık ayında Osman Güzelsu ve Remzi Karaaslan'ın öldürüldüğü dava karara bağlandı. Ordu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Remzi Karaaslan'ın oğlu Erdem Karaaslan'ın Osman Güzelsu'yu öldürdüğü kanaatine varıldı. Bu suç sebebiyle Erdem Karaaslan'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren mahkeme, suçun ağır tahrik altında işlendiğini göz önüne alarak, önce bu cezayı 18 yıla daha sonra da iyi halini değerlendirerek 15 yıla indirdi.

Mahkeme ayrıca, Erdem Karaaslan'ın, Ergin Tut'u da kasten öldürmeye teşebbüs ettiği kanaatine vararak bu suçtan da önce müebbet hapis cezası, daha sonra tehlikenin varlığı ve haksız bir fiilin meydana getirdiği şiddetli eylem olduğu kanaatine vararak 12 yıla, ardından 2 yıl 6 aya düşürdü. Erdem Karaaslan, Osman Güzelsu'nun ölümüne sebep olmaktan 15 yıl, Ergin Tut'u da öldürmeye teşebbüs etmekten 2 yıl 6 ay, ruhsatsız silahtan da 10 ay olmak üzere toplam 18 yıl 4 ay hapis cezası ile cezalandırıldı.

 

ERGİN TUT'A MÜEBBET HAPİS

Dava boyunca tutuksuz yargılanan Ergin Tut'un, Remzi Karaaslan'ın ölümüne sebep olduğu kanaatine varan Ordu Ağır Ceza Mahkemesi, bu suçtan Ergin Tut'a müebbet hapis cezası vererek, tutuklanarak cezaevine konulmasını istedi. Ordu Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu olarak yargılanan Mustafa Güven Kaya'nın da Remzi Karasalan'ın ölümüne iştirak ettiği kararına vararak, bu suçtan dolayı önce müebbet hapis ile cezalandırdı. Mahkeme, Mustafa Güven Kaya'nın cezasını daha sonra 10 yıl hapis cezasına indirdi.

Ordu'da 12 Aralık 2008 tarihinde bir restoranda çıkan ve silahların konuştuğu kavgada aralarında İstanbul Channel'ın eski sahibi ve Ordu Televizyonu'nun (ORT) imtiyaz sahibi Osman Güzelsu ile fındık ticareti yapan Remzi Karaaslan arasında çıkan tartışmanın ardından çıkan çatışma sonucu Osman Güzelsu ve Remzi Karaaslan ölmüş, Ergin Tut ise yaralanmıştı.

MEDYA PATRONU CİNAYETİNDE CEZA YAĞDI
MEDYA PATRONU CİNAYETİNDE CEZA YAĞDI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 13:08:04
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 13:51:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?