5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Ciplerin yayla seferi

Ordu'nun Fatsa ve çevre ilçeleri organizesinde, bu yıl 4.'sü düzenlenen "Cip Şenliği", 300 adet eski ve yeni model cipin katılımıyla başladı. 

Önce kahvaltıda buluşan cip sürücüleri, ardından Hükümet Konağı önüne geçti. Şenliğe katılan cip sürücülerine Fatsa Ticaret Borsası tarafından yaptırılan şapka ve tişörtlerden birer adet dağıtıldı. Hükümet Konağı önünde, Kaymakam Selman Yurdaer ve Ordu Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Cemil Yapar tarafından Atatürk Anıtı'na şenlik çelengi konuldu. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından cip sürücüleri şehir turuyla cip serüvenine start verdi. Fatsa ve Çevre ilçeler 4. Cip Şenliği'nin ilk 3 yıla oranla çok daha fazla katılım olduğu gözlendi. Şenliğin öncüsü olan Ordu Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Yapar, cip serüveni sayesinde Karadeniz'in doğa harikası yaylalarını dünyaya tanıttıklarını belirterek, "Her geçen sene daha fazla katılım olduğu için çok mutluyuz" dedi. 

Cip sürücüleri, Fatsa'da şehir turu attıktan sonra ilk olarak Kumru Ericek Yaylası'na hareket etti. Cip sürücüleri, Kumru'nun girişinde belediye organizesinde yapılan folklor gösterili bir etkinlikle karşılandı. Cip sürücülerinin 2 gün sürecek şenlikte Kumru-Ericek Yaylası, Korgan İteniçi Ormanları, Apsut Yaylası ve Yalman Tepesi'ne uğradıktan sonra Aybastı-Perşembe Yaylası'na geçecek. Cip sürücüleri, Aybastı-Perşembe Yaylası Kümbet düzlüğünde Pazar günü çeşitli etkinlikler yaparak şenliği noktaladıktan sonra Fatsa'ya geri dönecek. jeep
.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2006 Cumartesi 17:41:14
Güncelleme :10 Haziran 2006 Cumartesi 18:03:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?