3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Daireden sahneye

DAİREDEN SAHNEYE

Kurulduğu 1991 yılından bu yana gerçekleştirdiği kültür ve sanat etkinlikleri ile büyük takdir toplayan Ordu Sanatevi (ORSEV), 2010 tiyatro sezonunu "Bir Garip Oyun" adlı oyunu sahneye koyarak açtı.

Ordu Belediyesi tarafından tahsis edilen salonda Ülker Köksal'ın yazdığı, Gülçin Üstüntaş'ın yönettiği 'Bir Garip Oyun' adlı oyunuyla tiyatroseverlerin karşısına çıkan ORSEV, bu kez ilginç bir olaya imza attı. Sahneye konulan 'Bir Garip Oyun'u hayatında hiç tiyatro yapmamış, devlet hizmetinde bulunmuş isimler sahneledi. Halen Ordu İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Şenol Pazar, yakın bir zamanda Ordu Çocuk Yuvası Müdürlüğü’nden emekli olan Aynur Şahin ve geçen dönem Ordu İl Genel Meclis Üyesi Abdurrahman Baş, 'Bir Garip Oyun'da rol aldılar.

Yaşamını olumsuz yönde etkileyen kişileri bir tiyatro sahnesine kapatıp intikam duyguları içinde sorgulamaya çalışan bir kişinin öyküsünün anlatıldığı, yasalar ve vicdanlardaki adalet duygusunun nabzının tutulduğu oyunda rol almaktan çok mutlu olduğunu belirten Ordu İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Şenol Pazar, başarılı olduğuna inandığını belirtti. Bir arkadaşının tavsiyesiyle oyunda rol alma teklifi yapıldığını, 'olurdu-olmazdı' derken kendini bir anda sahnede bulduğunu belirten Pazar, "Ailece sanata yatkınız. İlk oyununda pek yabancılık çekmedim" dedi.

Ordu Çocuk Yuvası Müdürlüğünden emekli Aynur Şahin ile eski Ordu İl Genel Meclis Üyesi Abdurrahman Baş, tiyatroyu sevdiklerini ve benimsediklerini dile getirdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 12:51:03
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 16:16:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?