3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Denizden hamsi fışkırıyor

KARADENİZ'DEN HAMSİ FIŞKIRIYOR

Ordu'nun Fatsa İlçe Limanı'ndan hamsi avına çıkan 30 balıkçı teknesi, her biri en az bin 500 kasa hamsi ile limana döndü.

Limandan denize açılır açılmaz hemen ağlarını seren hamsi tekneleri, 10 kilometrelik mesafe boyunca rengarenk görüntüler oluşturdular. Hamsinin bol çıkması hem balıkçı teknesi sahiplerini hem de çalışan tayfaların yüzünü güldürdü.

Halit Mollaoğlu Balıkçı Teknesi sahibi Mustafa Mollaoğlu, Fatsa kuyularında hamsi avladıklarını belirterek, "Burası çok meşhur hamsinin bol çıktığı bir kuyu. Sezon başından beri ilk defa kuyulara ağ attık. Hava da çok güzel ama yarından itibaren fırtına geliyor. Hamsi çok değerli bir ürün. Hamsiyi zengini fakiri dar gelirlisi herkes yiyor. Maddi durumu iyi olmayanlara bedava hamsi dağıtıyoruz. Bundan güzel ne olur. Hamsi, Türkiye'nin gururu. Binlerce insan hamsiden ekmek yiyor. Bu tayfalar köyden

gelmişler, biz bu tayfalara iş veriyoruz. Biz Orta Karadeniz balıkçısıyız ama bu bol hamsi için İstanbul'dan, Bandırma'dan, Doğu Karadeniz'den gelen var. Herkes nasibini alıyor" dedi.

Balıkçı tayfaları ise 3-4 ay hep denizde çalıştıklarını ifade ederek, "Zor bir iş ama vatanımız için, milletimiz için, ekmek paramız için bu zor işe katlanıyoruz. Ailelerimiz, sevdiklerimiz bizleri merak etmesin, bu sene hamsi bol, para da bol" diye konuştu.

KARADENİZ'DEN HAMSİ FIŞKIRIYOR
KARADENİZ'DEN HAMSİ FIŞKIRIYOR
KARADENİZ'DEN HAMSİ FIŞKIRIYOR
KARADENİZ'DEN HAMSİ FIŞKIRIYOR
KARADENİZ'DEN HAMSİ FIŞKIRIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2010 Cuma 11:24:03
Güncelleme :17 Aralık 2010 Cuma 19:09:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?