3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Denize dikkat!

ORDU SAĞLIK MÜDÜRÜ'NDEN DENİZ UYARISI

Ordu Sağlık İl Müdürü Dr. Yılmaz Dündar, derelerde ve derelerin denizle birleştiği noktalarda denize girilmesinin sağlık açısından sakıncalı olduğunu söyledi.

Dr. Yılmaz Dündar yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın emirleri doğrultusunda Karadeniz bölgesinde deniz suyu numune alım ve analizlerinin 08 Haziran'da başlayıp 31 ağustos tarihinde sona erdiğini kaydetti. Hazırlanan numune alım takvimi doğrultusunda, il sınırları içinde 13 noktadan deniz suyu numunesi alındığını ifade eden Dr. Dündar, "Numuneler her 15 günde bir aynı noktalardan alınıyor. Mayıs ayında ön çalışma amaçlı 1 defaya mahsus deniz suyu numunesi alınıp, soğuk zincir usulü ile ilimiz Halk Sağlığı Laboratuvarı'na getirilerek analizleri yaptırıldı" dedi.

Değerleri bozuk olarak kabul edilen yerlerde kesinlikle denize girilmemesi gerektiğini belirten Dr. Dündar,"Analizler Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliği'nde belirtilen standartlara göre total coliform 1000 rekal streptekok 100 fekal coliform 200'ün üzerinde tespit edilen değerler bozuk olarak kabul ediliyor. Bölgemizde yağan aşırı yağışlar ve deniz dalga hareketleri, deniz suyu analiz sonuçlarının değerlerini etkilemektedir. Bu doğrultuda ilimiz içerisinden akan derelerde ve derelerin denizle birleştiği noktalarda denize girilmesi sağlık açısından sakıncalı görülmektedir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 10:02:00
Güncelleme :9 Haziran 2010 Çarşamba 10:33:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?