3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Diş hekimliğine personel engeli

DİŞ HEKİMLİĞİNE PERSONEL ENGELİ

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, Diş Hekimliği Fakültesi'nin açılışının personel eksikliğinden geciktiğini söyledi.

ODÜ'nün, Ordu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin alt yapısı kullanılarak Diş Hekimliği Fakültesi'ne öğrenci almasıyla ilgili sorunlar yaşanıyor. Bir yandan Diş Hastanesi'nin üst katında bulunan bölümün kullanıma açılmasıyla ilgili çalışmaları yürüten ODÜ, bir yandan da diş hekimliği fakültesine akademisyen arayışlarını sürdürüyor. Bu kapsamda birçok profesör, doçent ve yardımcı doçenti bünyesine katan ÖDÜ, personel ve teknisyen bulmak konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Konuyla ilgili bilgiler veren ODÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, bu konuda kamuoyu desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi. Üniversite yönetimi olarak üzerine düşen görevleri fazlasıyla yerine getirdiklerini inandıklarını ifade eden Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, "Diş hekimliği için hastanemizi kurabiliriz ancak personel sıkıntımız var. Diş hekimliği hastanesini diş hastanesinde kurmamız için 30-40 personele ihtiyacımız var. Şuan fakültemizi kurabiliyoruz. Ancak personel yok. Artık ODÜ personel sıkışıklığını en ağır şekilde yaşamaya başladı" dedi.

Personel ihtiyacının karşılanmaması halinde hastanenin açılmasının zor olacağını ifade eden Prof. Dr. Kefelioğlu, "Bunları muhataplarına ileteceğiz. Diş hekimliğinin kurulması aşamasıyla ilgili 1 yıl diş hastanesiyle birlikte çalışırsak bunu kurabiliriz. Bu yıl çalışamazsak bunu açamayız. Dekanı, profesörü, doçenti var. Üniversite üzerine düşeni yapıyor. Diş hastanesinin üzerinde binalar var. Bunlar boşaltılması gerekiyor. Kamuoyundan yardım bekliyoruz. Hem böylece diş hastanesi rahatlar hem de biz Ordu'nun ağız ve diş sağlığına hizmet vermiş oluruz. Personel dediğimiz tekniksen ve teknik elemanlar. Biz aslında üzerimize düşeni yapıyoruz. Bizim görevimiz fakülteyi açmak hocalarını bulmak ve hazır hale getirmek. Personel devletin memur alımlarıyla ilgili. Bu nedenle kamuoyundan destek bekliyoruz. Bizim yanımızda olmalarını istiyoruz" diye konuştu.

DİŞ HEKİMLİĞİNE PERSONEL ENGELİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 15:18:03
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 23:29:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bülent BİÇER IP: 94.120.189.xxx Tarih : 16.02.2010 17:05:38

Valla bunlar sadece söylemiş olmak için söylenenden başka birşey değildir icraat varmı yok kamuoyundan destek istiyorsunuz halk olarak biz ne yapabiliriz? Topu taca atmayın Artık bu Ordu için konuşmak yerine birşeyler yapın artık Boş boş bir şeyler söylemek gündem oluşturmak için kuşmayın sayın Devlet büyükleri bu halkı kandırmaya çalışmayın lütfen....