5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Disipline verilen CHP'li üye bombaladı

Şişli Belediye Başkanı ve CHP Genel Başkan adayı Mustafa Sarıgül'ü desteklediği iddiasıyla ihraç istemiyle parti disiplin kuruluna verilen Ordu İl Genel Meclisi üyesi Sebanur Delican Civelek, Deniz Baykal'a sert eleştirilerde bulundu. 

Turist Otel'de düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal başta olmak üzere genel merkez politikalarını eleştiren Sebanur Delican Civelek, Mustafa Sarıgül'ü desteklediğini açıkladı. Civelek, "Eğer ülkenin önünü açmak Sarıgül'den geçiyorsa biz Sarıgül'cüyüz. Bugün halka yön gösteren siyasilere ihtiyaç var" dedi. Köy köy, belde belde dolaştıklarını ve CHP'nin yanlış ve ilgisiz politikalar sonucu kırsal kesimde hızla oy kaybettiğini gördüklerini belirten Civelek, bu gerçeğin gizlenemeyeceğini savundu. CHP yönetimine mesaj veren Civelek, "Ne zaman köy ve beldelere çıksam aklıma o şarkı gelir. 'Orda bir köy var uzakta, gitmesek de görmesek de o köy bizim köyümüzdür'. Hayır efendim gitmediğiniz, görmediğiniz köy bizim köyümüz değildir. Biz bu mesajı vermeye çalışıyoruz siyasilere. Yoksa bu şarkıyı zihnimizde benimsediğimiz için mi köyleri gidip görmüyorsunuz" diye konuştu. 

İhraçların bir sonuca varamayacağını ve her zaman hukuk duvarına çarpacağını söyleyen Civelek, "Son dönemde Mevlana gibi çağrılarda bulunup herkese 'ne olursan ol gel' diye çağrı yapan genel başkan, ne yazık ki aynı çağrıyı parti içinde mücadele eden, yıllardır emek verenlere yapamamaktadır. Kimden ve neden korkuyorlar? Güçleri yetiyorsa 28 Mart 2004 belediye başkanlığı seçimlerinde Ordu'yu mücadelenin başkenti yapan arkadaşları da ihraç etsinler. Uzatmasınlar" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2006 Pazartesi 17:03:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan karabasan IP: 81.214.194.xxx Tarih : 10.06.2006 15:16:34
dil insanı rezilde eder vezirde, insan ne konuşacağını bilmeli ve sonucuna katlanmalıdır.dil yarası en acı yaraidir!