4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

Doğa harikası Kabaktepe sahipsiz

Asırlık kayın ağaçlarıyla donanımlı doğa harikası Kabaktepe, Mesire yeri turizmi canlandıracak bir işletmeci bekliyor. 

Ordu'nun Aybastı İlçesi'ne bağlı Toygar Köyü sınırlarında bulunan ve 2005 yılında Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nden Turizm İl Müdürlüğü'ne devredilen Kabaktepe Mesire yerinin Bakanlık tarafından ilana çıkarıldıktan sonra 49 yıllığına bir işletmeye kiralanacağı bildirildi. 

2005 yılında Fatsa Yalçın Otel'in Kabaktepe Mesire yerinin işletmeciliğini yapmak üzere müracaatı olduğunu belirten Turizm il Müdürü Muzaffer Günay, "Bakanlık bu müracaat üzerine burayı Turizm Müdürlüğü olarak bize tahsis etti. Daha sonra Yalçın Otel buraya yatırım yapmaktan vazgeçti. Burası Turizm yatırımlarına tahsis aşamasında. Bakanlık burayı ilan yaptıktan sonra dileyenler burayı 49 yıllığına kiralamak için müracaat edecekler. Müracaat edenler arasından kabul görenler 49 yıllığına buranın işletmeciliğini yapacak" dedi. 

Bu kadar güzel doğa harikası olan bir yerin ortada kalmasının hazin bir durum olduğunu ifade eden Günay, "Coğrafi bölgemizin her tarafı bir harika, ama burası çok daha güzel. İnanıyoruz ki, Bakanlığın burayı ilana çıktıktan sonra işletme için çok sayıda talip çıkacaktır. 
Buranın çok yakını da yayla zaten. Burayı işletecek olan yatırımcı, burada köfte ekmek yapmayı değil, otel de dahil en güzel turistik tesisi yapmayı hedeflemesi lazım" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2006 Cumartesi 11:56:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?