3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Doğulu fındık işçilerinden teşekkür

DOĞULU FINDIK İŞÇİLERİNDEN VALİYE TEŞEKKÜR

Güneydoğu illerinden fındık toplamaya gelen işçiler, Ordu'dan ayrılmadan önce kendilerine gösterilen misafirperverliğe teşekkür etmek amacıyla Vali Orhan Düzgün'ü ziyaret ettiler.

24 Mart 2010 tarihli Başbakanlık genelgesi doğrultusunda, Ordu Valiliğince Uzunisa Köyünde oluşturulan mevsimlik tarım işçileri geçici konaklama alanında kalan Güneydoğulu fındık işçilerinden Şanlıurfalı Eyüp Demirr ve Mehmet Gökpınar, Uzunisa Köyü Muhtarı Nurhan Şensoy'la birlikte Vali Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti. Uzunisa Köyündeki mevsimlik tarım işçileri geçici konaklama alanının koordinatörlüğünü yapan Vali Yardımcıları Ömer Adar ve M.Mustafa İmamoğlu'nun da hazır bulunduğu ziyarette, Güneydoğulu fındık işçileri Eyüp Demir ve Mehmet Gökpınar, Vali Orhan Düzgün'e çiçek takdim ederek, "Bize gösterdiğiniz insanlığa ve misafirperverliğinize çok teşekkür ederiz" dediler.

Ordu'da fındık sezonunun sona ermesiyle birlikte memleketlerine dönecek olan Güneydoğulu fındık işçilerinden Şanlıurfalı Eyüp Demir, ayrılmadan önce duygularını dile getirdi. Demir, Vali Düzgün'e gösterdikleri 'insanlık ve misafirperverlikten' dolayı teşekkür ederek, "Geçtiğimiz yıllarda Ordu'ya geldiğimizde çok sıkıntı çekiyorduk. Konaklama yerimiz yoktu. İçme suyumuz yoktu. Elektriğimiz yoktu. Ancak, bu yıl sizlerin sağladığı imkanlarla çok güzel şartlarda iyi bir konaklama imkanımız oldu. Sağolun sizlerin sayesinde her şeyimiz vardı. Vali Yardımcılarımız başta olmak üzere köy muhtarımız da sürekli bizlerle ilgilendiler. En ufak bir sorunumuzda, sıkıntımızda bizlere yardımcı oldular. Bu yıl sizlerin sayesinde çok rahat bir iş sezonu geçirdik. Ordu halkı da bizlere sahip çıktı. Bizlere her konuda destek oldu. Orduluların bu misafirperverliğini hiçbir zaman unutmayacağız. Sizlere ve Ordululara çok teşekkür ediyoruz" dedi

"UYGULAMA DEVAM EDECEK"

Ordu'nun geçmiş yıllarda fındık işçilerinin konaklama sorunu nedeniyle olumsuz haberlerle gündeme geldiğini belirten Vali Orhan Düzgün, fındık işçilerinin durumuna ilişkin Başbakanlıkça Mart ayında bir genelge yayınlandığını, bu genelge doğrultusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in başkanlığında bir toplantı yapıldığını hatırlattı. Kendisinin de daha önce fındık işçilerinin bu tip sorunları ile ilgili haberleri zaman zaman basından takip ettiğini belirten Vali Düzgün, "Olması gereken fındık işçilerimizin çalışacakları bahçede konaklamaları. Ama hepsinin aynı anda fındık üreticilerinin bahçelerine intikali söz konusu olmayabiliyor. Bu nedenle fındık işçilerimizin de doğal insani ihtiyaçlarını karşımaları için dere kenarlarına, su kenarlarına konakladıklarını duyuyordum. Bu durum da birtakım sıkıntılara sebep oluyordu. Fındık işçilerinin daha sağlıklı koşullarda konaklaması için 'İl İzleme Kurulu' oluşturduk. Uzunisa Köyü muhtarımızda bu sene çok yakından ilgilendi. Kendisi sizlere güzel bir ev sahipliği yaptı. Önümüzdeki yıllarda da ihtiyaç olduğu taktirde yine bu tür konaklama imkanları sağlanacak. Fındık olduğu sürece, sizlerin işe ihtiyacı olduğu sürece, Orduluların da işçiye ihtiyacı olduğu sürece, bu uygulama devam edecek. Bu sene hiçbir sıkıntı olmadan bu sezonu geçirdik. Fındık toplama sezonunda Ordu, bu sene hep olumlu haberlerle gündeme geldi. İnşallah önümüzdeki yıllarda da aynı şekilde sorunsuz bir şekilde bu uygulamayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Vali Orhan Düzgün, ziyaretin sonunda Güneydoğulu fındık işçileri Eyüp Demir ve Mehmet Gökpınar'la hatıra fotoğrafı çektirerek, birer hediye verdi.

DOĞULU FINDIK İŞÇİLERİNDEN VALİYE TEŞEKKÜR
DOĞULU FINDIK İŞÇİLERİNDEN VALİYE TEŞEKKÜR
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2010 Salı 17:04:05
Güncelleme :31 Ağustos 2010 Salı 18:03:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?