3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Doğulu işçilere belge zorunluluğu

DOĞULU FINDIK İŞÇİLERİNE İŞKUR BELGESİ ZORUNLULUĞU

Fındık sezonunda Karadeniz Bölgesi'nde çalışabilecek doğu kökenli işçilerin İŞKUR tarafından verilecek belge ile bu bölgeye gelebilecekleri belirtildi.

Ünye Kaymakamı Osman Günaydın başkanlığında Ünye Ziraat Odası'nda yapılan toplantıda, mevsimlik gezici tarım işçilerinin nasıl ve ne şekilde istihdam edileceğine dair 24.03.2010 tarih ve 27531 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan genelge ile mevsimlik gezici işçilerin çalışma ve sosyal hayatlarının iyileştirilmesi konuları ele alındı. Mahalle ve köy muhtarlarının katılımıyla yapılan toplantıda, il dışından gelecek olan işçilerin hangi koşullarda çalıştırılacağı konuşuldu.

Fındık sezonunda dışarıdan gelen işçiler, İlçe Mevsimlik Gezici Tarım İşçileri İzleme Kurulu tarafından belirlenen üç ayrı yerde istihdam ettirilecek. İl dışından gelen işçileri çalıştırmak isteyen yer sahiplerinin 9 Temmuz'a kadar Ziraat Odası Başkanlığı'na bunu bildirmeleri gerekiyor. İşçi çalıştıracak olan yer sahiplerinin özellikle işçilerin başında bulunan ve 'dayı' diye tabir edilen işçi başlarının İŞKUR tarafından almış olduğu belgeyi mutlaka görmeleri ve çalıştırılacak işçilerin TC kimlik

numaralarını yetkili kurumlara bildirme zorunlulukları olduğuna dikkat çekildi. İşçilerin yevmiyelerinin ise ileriki günlerde kamuoyuna duyurulacağı bildirildi. İşçilerle ilgili sorun yaşanmaması için gerekli tedbirlerin şimdiden alınması gerektiği vurgulanırken, il dışından gelmeyen ve oturduğu adresi bilinen kimselerden bu belgenin istenmeyeceği açıklandı.

DOĞULU FINDIK İŞÇİLERİNE İŞKUR BELGESİ ZORUNLULUĞU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2010 Çarşamba 16:04:04
Güncelleme :17 Haziran 2010 Perşembe 09:51:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?