3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Doktorlar dertli

DOKTORLAR DERTLİ

Ordu Tabipler Odası Başkanı Dr. Mithat Yağlı, günümüz şartlarında bir doktorun yaklaşık 100 hastaya bakmak zorunda kaldığını belirterek, "Doktor camiası olarak hastalara daha iyi ve yeteri kadar vakit ayıramamanın üzüntü ve sıkıntısını yaşıyoruz" dedi.

Sağlık camiası açısından zorlu bir süreçten geçtiklerini, tam gün yasası, döner sermaye yasasındaki dengesizlikler, aile hekimliği sürecinde yaşanacak sıkıntılar, özel ve kamu hastaneleri arasındaki rekabet, hekimlerin özlük hakları, çalışma şartları, ekonomik sıkıntılar gibi bir çok sorunlarla uğraştıklarını vurgulayan Dr. Mithat Yağlı, şu açıklamada bulundu: "Hekimlik mesleği kutsal bir meslektir. Bunun yanı sıra eğitimi en uzun olan riskli bir meslektir. Hata payı yoktur. Bugün 1 hekim arkadaşımızın

günde yaklaşık 100 hastaya baktığını düşünürseniz hata yapması kaçınılmaz hale gelir. Bunun sonucunda açılan tazminatlar, hapis cezaları bizleri üzmektedir. Sağlık hizmeti, doktoru, hemşiresi, ebesi, sağlık memuru, personeli bir dişli çarkı oluşturmaktadır. Bu dişli çarkın bir dişi kırılsa maalesef ses yapmaya başlar. Biz hekimler olarak vatandaşın eşit, ulaşılabilir sağlık hizmeti almasını arzu ediyoruz"

 

YENİ YÖNETİM KURULU

Bu arada yeni göreve seçilen Ordu Tabipler Odası yönetim kurulu belli oldu. Yeni yönetim görev bölümü yaparak faaliyetine başladı. Oda binasında düzenlenen basın toplantısında yeni yönetim kurulu kamuoyuna tanıtıldı. Buna göre Dr. Mithat Yağlı başkanlığındaki Tabipler Odası yönetim kurulu Dr. Tahircan Türkeli, Dr. Mukadder Korkmaz, Doç. Dr. Ali Ayyıldız ve Dr. Oğuzhan Arun'dan oluştu.

DOKTORLAR DERTLİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 15:39:01
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 17:23:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?